Vreme čitanja: oko 1 min.

Prigožin preti povlačenjem iz Bahmuta ako ne dobije dodatnu municiju: Obraćam se Sergeju Šojguu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da idemo ili da ostanemo?, zapitao je Prigožin

  • 10
Jevgenij Prigožin Yevgeny Prigozhin  Wagner cemetery Vagnerovo groblje Foto: Handout / AFP / Profimedia

Lider ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin zapretio je da će povući svoje pripadnike iz Bahmuta ako ne dobiju dodatnu municiju za nastavak borbe.

Oni koji su odgovorni za napabavku oružja u Rusiji "prestali su da nam daju municiju", rekao je Prigožin u intervju ruskom blogeru Semjon Pegovu čiji blog nosi naziv WarGonzo.

Oko Bahmuta se vode mesecima vod žestoke borbe u kojima učestvuju pripadnici grupe Vagner.

"Obraćam se Sergeju Šojguu (ministru odbrane) sa zahtevom da hitno pošalje municiju. Sada, ako se to odbije... smatram da je neophodno da obavestim glavnokomandujućeg o postojećim problemima i da donesem odluku o tome koliko je izvodljivo da jedinice ostanu u Bahmutu s obzirom na nedostatak municije", rekao je Prigožin, a prenosi CNN.

Američka TV mreža napominje da Prigožin nije pružio nikakve dokaze za svoje tvrdnje, kao i da ne može nezavisno da proveri situaciju na terenu u Bahmutu.

"Da nastavimo s našim napadima ili ne? Da idemo ili da ostanemo?", nastavio je Prigožin obećavši da će njegovi borci braniti Bahmut "sve do poslednjeg metka".  Dodao je, međutim, da je nestajanje zaliha pitanje dana, a ne nedelja.

CNN dodaje i da je Prigožin imao ključnu ulogu u ruskim napadima na teritoriju Ukrajine uključujući Bahmut, ali da se često sukobio sa Putinovim generalima i drugim vojnim zvaničnicima u Moskvi.

Žali se već više od mesec dana kako ne dobija dovoljnu podršku Kremlja za borbu u Bahmutu.

Prigožin, koji često priča sarkastično, u intervjuu je sugerisao i da njegove nesuglasice s Moskvom nisu rešene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA