≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Skandal na Halkidikiju: U smeštaju pronađene skrivene kamere, nakačene na utičnice, snimale i "golišavu decu"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Turisti su sigurno snimani tokom leta 2022. godine, a protiv vlasnika je podneto više prijava

  • 2
Halkidiki, soba, kamera, snimanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Vlasnik jednog hotela na Halkidikiju instalirao je skrivene kamere po sobama kako bi snimao i pratio ponašanje gostiju.

Kako prenose grčki mediji, pozivajući se na izvore, policija je ustanovila da je snimljeno najmanje 27 ljudi, od kojih su mnogi strani turisti.

Turisti su sigurno snimani tokom leta 2022. godine, a za čitav slučaj se saznalo kada su pojedine fotografije počele da kruže društvenim mrežama, a nakon što je radnica prijavila slučaj policiji. Medijima se sada obratila žena (34), koja je prepoznala sobu u kojoj je i sama boravila sa drugaricama prošlog jula.

"Sa dve drugarice sam otišla na letovanje na Halkidiki i izabrale smo baš ovaj smeštaj. Vlasnik tog hotela je poznat u Afitosu, ima čak i restoran. Uvek je bio ljubazan i spreman da nas usluži", ispričala je žena za medije dodajući da nije ni slutila da se u sobi gde su one odsele nalaze skrivene kamere.

"Kada su se pojavile fotografije bila sam šokirana... Šokirana kada sam shvatila da smo bile u tim sobama, da je kamera bila tačno prekoputa kreveta", rekla je žena i dodala da je čitav slučaj prijavila policiji.

Ona kaže da ne može da veruje da je neko narušio privatnost bilo kome. Kivna je zbog činjenice da je neko gledao kako se ona i njene dve drugarice presvlače i šetaju nage po sobi.

"Hoćemo da taj čovek bude kažnjen. Podnele smo i tužbu", rekla je žena.

Medijima se javio i jedan muškarac, koji je sa porodicom bio na letovanju u istom tom objektu. Njegovo dete ima sada četiri godine i kaže da još ne može da prihvati da je njegovo golišavo dete neko snimao preko kamere dok su odmarali u sobi.

"Neko je špijunirao nas, snimao moje dete. Dok smo mu menjali pelenice, dok je dete trčkaralo golišavo po sobi satima. Nije mi prijatno što znam da je to neko snimao. Ježim se od pomisli da to može da završi na internetu", naveo je otac.

I ovaj muškarac je prošle godine bio u smeštaju osumnjičenog, protiv kojeg je prva prijava podneta u oktobru prošle godine. Kaže da se priseća da je neki čudni crni predmet bio na stočiću pored kreveta.

"Izgledalo je kao neki punjač za telefon sa USB portom. To je snimalo nas dok smo bili u sobi. Ne znam kakva je kamera u tom čudu, kakve je snimke mogla da napravi i iz kojih uglova. Mislim da je sa tog stočića mogla celu sobu da snimi", kaže otac.

U hotelu je prilikom pretrage pronađeno šest kamera, koje su snimale i zvuk.

"Sećam se da sam supruzi rekao da ne puni telefon na tom čudu jer smo imali naše punjače, a i da je u zidu imao USB utičnicu, tako da to crno čudo nismo ni dirali. Tek sada znam da je tu bila kamera", priča kivan otac.

Priznaje da mu nikad ne bi palo napamet da ga je neko snima u sobi tokom godišnjeg odmora. Štaviše, kaže da je vlasnika hotela lično nahvalio kada su odlazili.

"Ma bili smo prezadovoljni smeštajem, standard hotela sa pet zvezdica. U sobi smo imali sef, aparat za kafu, klima uređaj, predivno kupatilo. Bilo nam je veoma prijatno, a vlasnik nam je čak dao i neke kartice koje nam obezbeđuju popust u jednom kafiću u centru mosta. Lično sam mu čestitao jer sam bio oduševljen kako je razradio posao i sve sredio, a cene nisu bile visoke", priča ogorčeni otac.

Grčki mediji pišu da je policija prvi put saznala za ovo kada je vlasnika prijavila bivša radnica, koja je sa dečkom boravila u jednoj od soba. Njoj je vlasnik smeštaja ponudio sobu za džabe, da joj se zahvali za uspešnu sezonu u baru.

Kada su stigli u smeštaj, mladić zaposlene, koji je inače električar, primetio je nešto čudno kod utičnice i ubrzo shvatio da je u pitanju skrivena kamera. Njih dvoje su odmah otišli u policiju u Solun i sve prijavili.

Do sada se javilo više ljudi koji sumnjaju da su snimani, a veruje se da će ih biti još.

(Telegraf.rs)

Video: Lažirala prosidbu ispred oca, on samo što nije umro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA