Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika racija u Evropi: Na meti italijanska mafija Ndrangeta, uhapšeno više od 150 osoba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraga više evropskih država je trajala tri godine

  • 0
Nemačka hapšenje Ndrangeta Foto: Tanjug/AP

Više od 150 osoba uhapšeno je u Nemačkoj, Španiji i Italiji nakon trogodišnje istrage o delovanju italijanske mafijaške grupe Ndrangeta.

Italijanski i belgijski istražitelji veruju da su osumnjičeni članovi Ndrangete učestvovali u švercu 25 tona kokaina od oktobra 2019. do januara 2022. godine, prenosi Sky News.

Nemačka policija uhapsila je danas desetine ljudi širom zemlje u okviru istrage o italijanskoj organizovanoj kriminalnoj grupi Ndrangeta, saopštili su nemački javni tužioci i državna policija.

Kako prenosi BILD, u akciji učestvuje više od 10.000 pripadnika nemačke policije i specijalnih jedinica.

Pretresi i hapšenja deo su operacije "Eureka", jedne od najvećih akcija protiv organizovanog kriminala u poslednje vreme.

Hapšenje je usledilo nakon trogodišnje istrage koje su sproveli istražitelji u Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Italiji, Portugalu i Španiji kao i Evropol i Evrodžast protiv kriminalnog udruženja Ndrangeta.

Među uhapšenima su četiri osobe u Bavarskoj, 15 u Severnoj Rajni-Vestfaliji i 10 u Rajnland-Pfalcu, a policija je zaplenila potencijalne dokaze na desetinama lokacija, u kućama i kancelarijama.

Istražitelji iz Belgije i Italije pratili su uvoz i prodaju skoro 25 tona kokaina od oktobra 2019. do januara 2022, i utvrdili tok novca u iznosu od 22 milijarde evra iz Kalabrije do Belgije, Holandije i Južne Amerike.

Osumnjičeni se terete za pranje novca, utaju poreza, prevare i šverc droge, navela su u zajedničkom saopštenju tužilaštva Dizeldorfa, Koblenca, Sarbrikena i Minhena i državne policije u Bavarskoj, Severna Rajni Vestfaliji, Rajni Palatinatu i Sarlandu.

(Telegraf.rs

Video: Smatrao se kandidatom za šefa šefova sicilijanske mafije: Za šta se tereti Mateo Mesina Denaro?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA