Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanija pojačava mere bezbednosti za krunisanje kralja Čarlsa

Vreme čitanja: oko 1 min.

U utorak se ispred Bakingemske palate dogodio incident kada je uhapšen muškarac

  • 0
Buckingham palace Bakingemska palata sahrana kraljica Elizabeta Foto: Tanjug/AP

Britanske snage bezbednosti spremne su da 6. maja osiguraju bezbednost tokom krunisanja kralja Čarlsa, izjavio je britanski ministar odbrane Tom Tugenhat.

Mere obezbeđenja biće isto velike kao i tokom sahrane kraljice Elizabete, s tim što je policija sada imala više vremena za pripremu kao i nove zakone.

Ministar u razgovoru za Sky News nije želeo da otkriva koliko će koštati operacija obezbeđivanja tokom ceremonije krunisanja kralja Čarlsa 6. maja.

Tugenhat je istakao da se mesecima već planira obezbeđivanje krunisanja, imajući u vidu veliki broj različitih pretnji.

On je rekao da je policija reagovala neverovatno brzo i profesionalno u incidentu kada je jedan muškarac uhapšen ispred Bakingemske palate zbog bacanja patrona za sačmaru.

Policija je u utorak uhapsila muškarca koji se približio kapijama Bakingemske palate i na tlo koje pripada palati bacio predmete za koje se pretpostavlja da su patrone za sačmaru.

"Muškarac je uhapšen zbog sumnje da je posedovao ofanzivno oružje", navela je policija i dodala da je izvedena kontrolisana eksplozija, preneo je Rojters. Načelnik policije Džozef Mekdonald rekao je da nisu prijavljeni ispaljeni pucnji niti povrede policajaca ili građana.

Bakingemska palata saopštila je da ni kralj, niti njegova supruga Kamila nisu bili u palati u trenutku kada je došlo do incidenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA