Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuska pokušala da umiri Italiju nakon Darmanenove kritike na račun premijerke Đorđe Meloni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šef italijanske diplomatije otkazao planirano putovanje u Pariz

  • 0
Žeral Darmanen Francuska Foto: Tanjug/AP

Francusko ministarstvo spoljnih poslova pokušalo je danas da umiri Italiju nakon komentara francuskog ministra unutrašnjih poslova Žerala Darmanena, koji je kritikovao italijansku premijerku Đorđu Meloni.

Saopštenje je objavljeno nekoliko minuta pre nego što je italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani otkazao planirano putovanje u Pariz, preneo je Rojters.

Odnos između Francuske i Italije zasniva se na međusobnom poštovanju između naše dve zemlje i između njihovih lidera, navedeno je saopštenju francuskog Ministarstva.

Francuska vlada želi da u duhu solidarnosti radi sa Italijom kako bi se suočila sa zajedničkim izazovom koji predstavlja brzi porast migratornih tokova, posebno iz centralnog Sredozemlja, navodi se u saopštenju.

Darmanen je ranije izjavio za radio RMC da Meloni "nije u stanju da reši problem sa migrantima zbog čega je izabrana" i optužio je da je "lagala" birače da može da okonča krizu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA