Vreme čitanja: oko 1 min.

Hospitalizovan norveški kralj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kralju je dijagnostifikovana infekcija, zbog koje će on ostati na lečenju u bolnici nekoliko dana, navodi se u saopštenju palate

  • 0
Norveški kralj Harald V Foto: Tanjug/AP

Norveški kralj Harald V primljen je u bolnicu kako bi se lečio od "infekcije", saopšteno je danas iz kraljevske palate u Oslu.

"Kralju je dijagnostifikovana infekcija, zbog koje će on ostati na lečenju u bolnici nekoliko dana", navodi se u saopštenju palate i dodaje da je stanje 86-godišnjeg kralja stabilno.

Kako navodi AP, nisu saopšteni nikakvi detalji o infekciji ili drugi detalji, osim toga da je kralj hospitalizovan u glavnoj bolnici u Oslu, Rikshospitaletu.

Harald je poslednjih godina viđen kako koristi štake, a poslednjih meseci je nekoliko puta hospitalizovan, poslednji put u decembru, takođe zbog infekcije, i lečen je intravenskim antibioticima.

Haraldove dužnosti kao šefa norveške države su ceremonijalne i on nema političku moć, a dok je on u bolnici njegove dužnosti preuzeće njegov sin i prestolonaslednik Hakon.

(Telegraf.rs)

Video: Kralj Čarls i kraljica Kamila dva puta izlazili na balkon Bakingemske palate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA