Vreme čitanja: oko 1 min.

"Podrška nacije je najveći poklon za krunisanje": Kralj Čarls objavio zahvalnicu narodu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kralj je, potpisujući svoju poruku Čarls R., rekao da on i Kamila "najiskrenije i najsrdačnije zahvaljuju svima koji su pomogli da ovo bude tako posebna prilika".

  • 0
Kralj Čarls Treći Tanjug/AP

"Zahvaljujemo vam se svima i svakome", naveo je kralj Čarls Treći u pisanoj poruci u kojoj su se on i kraljica obavezali da će ponovo posvetiti svoje živote služenju. Tradicionalni zvanični portreti kralja i kraljice objavljeni su kako bi se zaokružilo krunisanje.

Podrška nacije bila je "najveći mogući poklon za krunisanje", rekao je kralj.

Kako se vikend svečanosti bližio kraju, Kralj je poslao pisanu poruku u kojoj je naveo: "Zahvaljujemo se svima i svakome".

U poruci su kralj i kraljica obećali da će ponovo posvetiti svoje živote služenju naciji.

Kralj je, potpisujući svoju poruku Čarls R., rekao da on i Kamila "najiskrenije i najsrdačnije zahvaljuju svima koji su pomogli da ovo bude tako posebna prilika".

Dodao je: "Znati da imamo vašu podršku i ohrabrenje i da svedočimo o vašoj ljubaznosti izraženoj na toliko različitih načina, bio je najveći mogući poklon za krunisanje, jer sada ponovo posvećujemo svoje živote služenju narodu Ujedinjenog Kraljevstva i zajednice".

Kralj Čarls i kraljica Kamila Tanjug/AP
Zvanični portreti kralja i kraljice objavljeni su kako bi zaokružili ovu priliku.

Kralj je prikazan u svojim punim regalijama, noseći krunu carske države, držeći kuglu i skiptar sa krstom, i obučen u svoju kraljevsku ljubičastu tuniku i odoru, sedeći na prestonoj stolici u prestonoj sobi u Bakingemskoj palati.

Kraljica je fotografisana pored kralja, ali i na solo portretu.

Kraljica Kamila Tanjug/AP

Nosila je krunu kraljice Marije, a pred njom je bio raširen njen dugački izvezeni ogrtač.

Radna kraljevska porodica - princ i princeza od Velsa, Edinburga, kraljevska princeza i viceadmiral ser Tim Lorens, vojvoda od Kenta, Glosteri i princeza Aleksandra - takođe su predstavljeni na fotografiji dok su stajali sa kraljem i kraljicom.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako su ljudi pozdravili kralja Čarlsa: Vrisak i uzbuđenje kad je prošla njihova kočija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA