≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin se obratio sa Crvenog trga: Protiv naše otadžbine je pokrenut pravi rat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojna parada na Crvenom trgu 9. maja uvek počinje dovođenjem počasne garde na trg uz zvuke pesme "Sveti rat", državne zastave Ruske Federacije i zastave pobede – borbene zastave 150. Pešadijske Idritske divizije

  • 19

U Moskvi je održana Vojna parada povodom 78. godišnjice Pobede nad fašizmom u Velikom otadžbinskom ratu, a paradi na Crvenom trgu prisustvovao je i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je, nakon što mu je Šojgu podneo raport, stao za govornicu i pozdravio vojnike, goste i građane.

"Danas, civilizacija je opet na prekretnici. Protiv naše otadžbine je pokrenut pravi rat, ali mi ćemo obezbediti našu bezbednost", rekao je Putin.

On je rekao da se Rusija zalaže za mirnu i stabilnu budućnost.

"Bilo kakve ideologije o superiornosti su nedopustive", rekao je Putin.

"Zapadne elite govore o svojoj ekskluzivnosti, izigravaju ljude i izazivaju krvave sukobe, seju rusofobiju i agresivni nacionalizam", rekao je prvi čovek Rusije.

Kako je istakao, "Zapad je zaboravio ko je pobedio monstruozno globalno zlo".

Prema Putinovim rečima, "Ukrajinci su postali taoci kriminalnog režima, pregovarački instrument u njihovim okrutnim i plaćeničkim planovima".

On je optužio Zapad da izaziva konflikte i revolucije, uništava vrednosti.

Putin je rekao da je Rusija ponosna na učesnike "specijalne vojne operacije".

"Idemo koracima naših prethodnika. Ponosni smo na učesnike specijalne vojne operacije, one koji se bore na prvoj liniji fronta i koji su spašavali ranjene", rekao je on i poručio da budućnost države i naroda zavisi od onih koji se bore za Rusiju.

"Na svetu nema ničeg jačeg od naše ljubavi prema otadžbini. Živela Rusija, naša vojska, pobeda", zaključio je Putin svoj govor.

Paradi su prisustvovali i lideri Belorusije, Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Jermenije i Kazahstana.

Podsetimo, vojna parada na Crvenom trgu 9. maja uvek počinje dovođenjem počasne garde na trg uz zvuke pesme "Sveti rat", državne zastave Ruske Federacije i zastave pobede – borbene zastave 150. Pešadijske Idritske divizije.

Paradom tradicionalno komanduje glavnokomandujući Kopnene vojske, a domaćin parade je ministar odbrane.

Trgom defiluju jedinice vrsta i rodova Oružanih snaga Ruske Federacije, univerziteti Ministarstva odbrane, jedinice Nacionalne garde, Federalne službe bezbednosti, Ministarstva za vanredne situacije i druge strukture.

(Telegraf.rs)

Video: Putin danas na Crvenom trgu: Snimak vojnih vozila kako se kreću na paradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    9. maj 2023 | 09:10

    Smrt fasizmu zivela RUSIJA.

  • Nikolas

    9. maj 2023 | 09:27

    SLAVA RUSISIJI !!! SLAVA PUTINU !!! NATO FASISTI POBEDITI NECE !!! ISTORIJA SE PONOVILA-3 SVETSKI RAT JE U TOKU!!!

  • Tv

    9. maj 2023 | 11:21

    Nije u pitanju samo rat protiv Rusije. Vodi se rat protiv oslobodioca u prvom i drugom svetskom ratu, ratu protiv država koje pokušavaju da se oslobode kolonijalista, rat za jednakost, rat za slobodu, rat protiv rasista, RAT PROTIV FAŠISTA, NACISTA. Sve je počelo razbijanjem Jugoslavije i vraćanje konjušara i ndh u evropu. Sve je ovo igra kriminalaca sa zapada, Ameri i V. B., sa izdašnom pomoći nacističke Nemačke, Poljske i Ukrajine. Ukrajina i Poljska će biti topovsko meso, a Nemačka svojom ekonomijom da uradi ono što nije uradila u dva rata. Žalosno je što to podržavaju i oni koji su pobedili u ratovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA