Vreme čitanja: oko 1 min.

Lukašenko preskočio ručak sa Putinom, odmah nakon parade otišao iz Moskve? Pažnju privukla njegova ruka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dok je Putin bio na ručku sa svojim gostima, predsednicima Tadžikistana, Kirgistana, Kazahstana, Uzbekistana, Turkmenistana i premijerom Jermenije, Lukašenko nije bio prisutan, što je podstaklo spekulacije u vezi sa njegovim zdravljem

  • 2
Aleksandar Lukašenko Vojna parada Moskva Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko prisustvovao je paradi za Dan pobede u Moskvi, ali je preskočio ručak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Navodno je odmah nakon ceremonije napustio zemlju, dok su mnogi primetili da je na ruci imao zavoj.

U jednom od snimaka, Putin, okružen predsednicima Tadžikistana, Kirgistana, Kazahstana, Uzbekistana, Turkmenistana i premijerom Jermenije, snimljen je kako hoda do groba Neznanog junaka.

Lukašenko mu je prišao i nešto rekao, nakon čega je Putin da znak njegovim telohraniteljima. Lukašenko ulazi u svoj automobil i prati procesiju u njemu. Pridružio se Putinovoj grupi u blizini mesta gde su položili cveće, nekih 300 metara dalje.

Kasnije, Lukašenko nije prisustvovao ručku koji je Putin organizovao za svoje goste.

Beloruska organizacija MotolkoHelp primetila je da je Lukašenko imao zavoj na desnoj ruci tokom parade u Moskvi. Prema njihovim informacijama, Lukašenko se navodno vratio u Minsk ubrzo nakon ceremonije.

Beloruski politički analitičar Dmitrij Bolkuntes takođe je rekao da je Lukašenka na aerodrom ispratila Hitna pomoć, što je podstaklo spekulacije o njegovom zdravlju.

Telegraf nije mogao nezavisno da potvrdi ove informacije. Za sada nije zvanično potvrđeno da se Lukašenko razboleo nakon parade, što se spekuliše na društvenim mrežama.

U Moskvi je u utorak, 9. maja održana vojna parada povodom Dana pobede, a mediji pišu da je bila puno manja nego proteklih godina: trajala je 45 minuta, otkazan je nalet aviona, a na Crvenom trgu bio je samo jedan tenk. Primetan je bio i manji broj vojnika koji su učestvovali u paradi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    10. maj 2023 | 18:30

    Da nece zavrsit kao Hugo Chavez a poznato ko ga unisti otrovima bez mirisa i okusa. Sotone guraju prste i zele vladat planetom, neposlusnike unistavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA