Vreme čitanja: oko 1 min.

Tornado pogodio jug Teksasa: Nastradala jedna osoba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istražitelji Nacionalne meteorološke službe na licu mesta potvrdili su da je u pitanju tornado i rade na utvrđivanju brzine i jačine vetra

  • 0
USA SAD Tornado, Amerika,  Teksas i Oklahoma Foto: Tanjug/AP

Najmanje jedna osoba je poginula kada je tornado pogodio gradić na obali Meksičkog zaliva u blizini najjužnijeg kraja Teksasa, oštetivši desetine kuća i srušivši dalekovode rano jutros, saopštili su zvaničnici.

Oluja je pogodila zajednicu Laguna hajts u blizini ostrva Saut Padre oko četiri sata ujutro.

Najmanje 10 osoba je hospitalizovano, od kojih su dve u kritičnom stanju, rekao je koordinator za upravljanje vanrednim situacijama okruga Kameron Tom Hušen, preneo je AP. On je kazao i da je većina povređenih zadobila "lakše povrede" kao što su posekotine i modrice.

Tornado je "naneo značajnu štetu stambenim zgradama... imamo 40-60 oštećenih domova", od kojih su neki teško oštećeni, rekao je Hušen.

Istražitelji Nacionalne meteorološke službe na licu mesta potvrdili su da je u pitanju tornado i rade na utvrđivanju brzine i jačine vetra, rekao je on.

Oluja je usledila nakon desetina tornada u Oklahomi, Kanzasu, Nebraski i Koloradu koji su prouzrokovali štetu, ali ne i ljudske žrtve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA