≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama iznad Baltičkog mora: Rusija podigla borbeni avion zbog približavanja francuskih i nemačkih letelica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi u saopštenju, ruski radari iznad Baltičkog mora otkrili su danas dva vazdušna cilja koja se približavaju ruskoj državnoj granici

  • 7
sukhoi su-27, su 27, suhoj Foto: Profimedia

Rusija je danas podigla borbeni avion Su-27, kako bi zaustavila francuske i nemačke patrolne letove koji ulaze u ruski vazdušni prostor.

Ruski lovac Su-27 ispratio je dva patrolna aviona NATO-a iznad Baltičkog mora, koji su se kretali ka ruskoj granici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi u saopštenju, ruski radari iznad Baltičkog mora otkrili su danas dva vazdušna cilja koja se približavaju ruskoj državnoj granici.

"U cilju identifikacije vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Ruske Federacije, u vazduh je podignut lovac Su-27 iz sastava PVO Baltičke flote. Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušne ciljeve kao patrolni avion nemačke mornarice 3C Orion i patrolni protivpodmornički avion Atlantik-2 francuske mornarice", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je dodalo da se "posle skretanja stranih vojnih aviona sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovac bezbedno vratio na matični aerodrom", kao i da je sprečeno kršenje državne granice Ruske Federacije.

Ministarstvo odbrane je podsetilo da je let ruskog lovca izveden u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez prelaska vazdušnih puteva i opasnog približavanja letelici strane države.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak kako ruski borbeni avion obara američki dron iznad Crnog mora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    15. maj 2023 | 18:46

    Ma rusi to sve cim se priblizi granici..

  • Via

    15. maj 2023 | 20:08

    Baš me čudi,pa i Napoleon i Hitler su pokušali....

  • Ortodox RS

    15. maj 2023 | 19:22

    Mi takve u Srbiji zovemo prijateljima i imamo zajednicke vezbe sa njima.A 100% smo nezavisni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA