≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka iz pakla se smejala kada je proglašena krivom za ubistvo dece: Ćerku iskasapila, sina ugušila kesom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lori Valou (49) preti doživotna robija za brutalno ubistvo njene dece i bivše supruge svoga muža

  • 2
Lori Valou Tanjug/AP

Mama iz "Kulta Sudnjeg dana" Lori Valou snimljena prvi put otkako je proglašena krivom za ubistvo svoje dece. Ona je na fotografijama nasmešena, javlja "Metro".

Ova 49-godišnjakinja je viđena kako se smeška i u ponedeljak ujutro, dok je nosila košulju narandžaste i krem boje na pruge.

Lori Valou je u petak proglašena krivom u sudnici okruga Ada u Bojziju, Ajdaho, za ubistvo svoje dece Tajli Rajan (16) i Džošue "Džej Džej" Valou (7). Porota ju je takođe proglasila krivom za zaveru da ubije Tami Dejbel (49), bivšu ženu svog supruga Čeda Dejbela.

Lori je izručena iz Ajdaha u Arizonu kako bi bila optužena za zaveru za ubistvo Čarlsa Valoua, njenog četvrtog muža.

Sada joj preti kazna doživotnog zatvora.

Deca su poslednji put viđena u septembru 2019. godine, ali su tek u junu 2020. njihovi posmrtni ostaci pronađeni zakopani u njenom domu.

Tami je umrla mesec dana nakon nestanka u oktobru 2019.

Pomen ubijenoj deci Lori Valou od stanovnika Bojsija Pomen ubijenoj deci Lori Valou od stanovnika Bojsija Tanjug/AP

Porotnicima je trebalo samo sedam sati da odluče o njenoj sudbini nakon 28-dnevnog suđenja u kojem je tužilaštvo kao dokaz uvelo više od 15.000 tekstova, uz jezive iskaze svedoka, grafike i jezive fotografije sa lica mesta nakon što su tela dece pronađena.


Valouova i Čed Dejbel upoznali su se na verskoj konferenciji u oktobru 2018. kada su oboje bili u braku.

Međutim, par je ubrzo započeo aferu i otišao u versku misiju nakon što joj je Dejbel rekao da su bili u braku u nekoliko prethodnih života i da je ona "seksualna boginja" koja je trebalo da mu pomogne da spase svet tako što je okupila 144.000 sledbenika tako da je Isus mogao da se vrati.

Međutim, završilo se smrću njene dece nakon što je rekla prijateljima da su postali "demoni".

Ekshumacija tela dece koju je ubila Lori Valou Tanjug/AP

Tužioci su tvrdili da je majka koristila svoja verska uverenja kako bi pokušala da "opravda" ubistva svoje dece i Čadove supruge Tami.

Porotnici su čuli da su ubistva bila s predumišljajem i da je "ugojila i manipulisala" Dejbela i Aleksa Koksa da pomognu u izvršenju užasnih ubistava.

Tužilac Rob Vud je rekao: "Koristili su religiju kao oruđe da manipulišu drugima. Lori je manipulisala Aleksom Koksom kroz religiju. Manipulisala je Čadom kroz emocionalnu i seksualnu kontrolu."

Lori Valou se smejala i kada je uhapšena zbog ubistva svoje dece Lori Valou se smejala i kada je uhapšena zbog ubistva svoje dece Tanjug/AP

Policajci su svedočili da su pronašli posmrtne ostatke dece zakopane u dvorištu Čeda Dejbela, a devojčicino telo pronađeno je "spaljeno do neprepoznatljivosti".

Tužilac Vud je rekao: "Njeno telo je raskomadano na tako groteskan i ekstreman način, da medicinski islednik nije mogao da utvrdi uzrok smrti."

"Glas Džej Džej Valou je zauvek utišan lepljivom trakom preko njegovih usta", rekao je Vud. "Bela plastična kesa stavljena mu je preko glave i pričvršćena lepljivom trakom."

(Telegraf.rs)

Video: Muškarac upucan u glavu u Ugrinovcima: Telo pronađeno pored BMW-a, osumnjičenom za ubistvo uhapšen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA