Vreme čitanja: oko 2 min.

Tragedija u zabavnom parku: Otac odveo decu na rođendansku zabavu i nastradao

Vreme čitanja: oko 2 min.

Karl je pretrpeo užasne povrede i tragično je izgubio život u bolnici 10 dana kasnije.

  • 0
Carl O'Keefe Foto: Facebook

Karl O'Kif (49) umro je nakon što je satima bio "komprimovan" dok je bio zarobljen u pećini popularne turističke atrakcije, javlja The Sun".

O'Kif  se igrao sa svojom decom na rođendanskoj zabavi u "Avanturističkom centru Kong" u okrugu Lejk, na severozapadu Engleske, 22. aprila kada se dogodila tragedija.

Otac troje dece iz Lankastera je pao i ostao zarobljen četiri sata pre nego što je izvučen.

Poznat po tome što je iskusan penjač, Karl je pretrpeo užasne povrede i tragično je izgubio život u bolnici 10 dana kasnije.

Istraga o smrti otkrila je da se ozbiljno razboleo dok je bio zaglavljen u uskom tunelu pre nego što su dobrovoljci gorskih spasilaca, stručnjaci za speleologiju i vatrogasci stigli do njega.

Pomoćnik mrtvozornika za Kambriju, dr Nikolas Šo, rekao je: "Gospodin O'Kif se, nažalost, zaglavio u tunelu od fiberglasa u centru za speleološko iskustvo u Kesviku. I nije mogao da bude izvađen. Trebalo je nekoliko sati da ga izvuku specijalistički timovi. Postalo mu je prilično loše i telo mu je bilo komprimovano. Nažalost, uprkos svim naporima tima intenzivne nege, bilo je jasno da se neće oporaviti i, nažalost, u to vreme je uvedeno palijativno zbrinjavanje."

Sud je čuo da je osoblje u avanturističkom parku pokušalo da spase Karla, ali nažalost nije moglo.

Njegova porodica je nedavno odala počast "posvećenom tati koji je imao briljantan um".

Rekli su: "Karl je bio odan roditelj i ostaviće ogromnu rupu u njihovim životima. Bio je snažan zagovornik zajednice neurodiverziteta. Učio je ljude koja su im prilagođavanja potrebna u životu i da ih ne samo prihvate već i da žive. Često su ga viđali sa tamnim naočarima i fedora šeširom jer je bio fotofobičan. Imao je briljantan um i bio je u procesu prijave da započne doktorat iz astrofizike. Bio je fasciniran solarnim olujama i predviđao je onu koja se dogodila ove nedelje dok je spavao. Proveo je godine tetovirajući fotografije NASA Habla na njegovu ruku."

Sestra Olivija Šort je ranije dodala: "Danas u 15 časova sedela sam sa Karlom i zauvek se oprostila. Bio je moj mlađi brat i poslednjih nekoliko godina postao je moj najbolji prijatelj. Mnogo sam ga volela i svakodnevno smo bili u kontaktu. Bila sam sa njim od njegove nesreće u Kesviku u subotu 22. aprila. Odveden je na intenzivnu negu bolnice u Karlajlu sa povredama. Postalo je očigledno da su povrede teške i da neće moći da preživi. Potom je prebačen u privatnu sobu i ja sam mogla da ostanem s njim kako bi mogao da umre dostojanstveno. Slomljena sam srca. Kao i ostatak naše porodice."

(Telegraf.rs)

Video: Potresni snimci spasavanja bebe iz ruševina nakon razornog zemljotresa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA