Vreme čitanja: oko 2 min.

Vazdušna opasnost širom Ukrajine: "Ruski udari na Kijev bez presedana"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna osoba je poginula danas u ruskom raketnom udaru na Odesu

  • 3
Ukrajina napadi požar Foto: Tanjug/AP

Jedna osoba je poginula danas u ruskom raketnom udaru na industrijsko postrojenje u južnom ukrajinskom gradu Odesi, dok su delovi projektila koji su padali tokom vazdušnog napada izazvali dva požara u istočnim oblastima Kijeva, saopštili su zvaničnici.

Još dve osobe su ranjene u napadu u Odesi, napisao je portparol vojne administracije Sergej Bračuk na Telegramu, prenosi Rojters. Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je jutros širom Ukrajine, a vojska je upozorila na moguće ruske raketne udare na većem delu teritorije koji se proteže od Kijeva do centralnih regiona i juga zemlje.

Sat vremena nakon upozorenja, sa Telegram kanal ukrajinskih oružanih snaga poručeno je stanovnicima Kijeva da ostanu u skloništima. Upozorenja su izdata za niz drugih regiona, uključujući Žitomir zapadno od prestonice i Kirovograd, Čerkasi i Dnjepropetrovsk u centralnoj Ukrajini. Sirene su se oglasile i severno od Kijeva i na jugu i zapadu do regiona Vinistija, Hmeljnicki i Černovci.

Drugi Telegram kanali upozorili su na moguće vazdušne napade u centralnom regionu Poltave i južnije u Mikolajevskoj oblasti. Jutrošnji udari na Kijev su deveti u nizu nedavnih ruskih napada koji su „bez presedana po svojoj snazi, intenzitetu i raznovrsnosti“, napisala je na Telegramu Gradska regionalna gradska uprava Kijeva.

Upozorenja o vazdušnom napadu za Kijev su i dalje na snazi. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je na Telegramu saopštio da je jedan požar izbio u garaži u okrugu Darnica. Projektili su pali i u regionu Dnjepra u Kijevu.

On je naveo da nema žrtava ni u jednom od ovih incidenata. Šef kijevske vojne administracije Sergej Popko saopštio je na Telegramu da je izbio požar u nestambenim objektima u okrugu Desnjanski, istočno od prestonice, a nije bilo informacija o eventualnim žrtvama Popko je rekao da je Kijev napadnut krstarećim projektilima i da ih je sve oborila protivvazdušna odbrana.

U Kijevu su se čule protivvazdušne jedinice u akciji, saopštio je Rojters pozivajući se na svedoke. Bilo je izveštaja i o eksplozijama u drugim većim gradovima, ali je nepoznato da li su one posledica raketnih udara ili protivvazdušne aktivnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rat protiv

    18. maj 2023 | 08:08

    Nato I evropskih fasista koji su hteli svet da okupiraju tako je I hitler hteo.

  • Aleks

    18. maj 2023 | 08:14

    Bez presedana ? Nama su preseli napadi 19 NATO zemalja 1999. Zapadnjaci se odvratno ponašaju, a drugima pridikuju (prdikuju) i dele savete.

  • zoran petković

    18. maj 2023 | 09:39

    Kako Kojev gori oa oni su sve rakete oborili čak i kinžal ha ha živela Rusija i Putin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA