Vreme čitanja: oko 1 min.

Bujica blata kulja auto-putem u Mađarskoj, policija preusmerava saobraćaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna korisnica Fejsbuka podelila je snimke sa auto-puta M4 na svom profilu: jasno se vidi da vozila teško mogu da prođu kroz bujicu blata.

  • 0
Poplave Mađarska Printskrin: Facebook/Urbán Netti

Užasavajući vremenski uslovi koji trenutno vladaju u Mađarskoj stavljaju vozače na iskušenje u nekoliko delova te zemlje, naročito u oblasti Albertirse, gde vozači moraju da voze u groznim uslovima zbog protoka vode i blata.

Kako prenosi "Blikk", zemlja se pomerila u oblasti Albertirse zbog neočekivano obilnih padavina, a tok vode i blata pere puteve. Auto-put M4 između Albertirse i Pilisa zatvoren je 17. maja popodne zbog izlivanja vode izazvane obilnim kišama, a kako je saopštila policija, saobraćaj je preusmeren na puteve 405, 4 i 4606.

Jedna korisnica Fejsbuka podelila je snimke sa auto-puta M4 na svom profilu: jasno se vidi da vozila teško mogu da prođu kroz bujicu blata.

"Autoput M4: da li ste sigurni da smo još uvek u Mađarskoj?", upitala je žena sa nevericom u svom postu.

Na drugom snimku voda juri takvom snagom kao da je probila branu:

Vidi se i blatna bujica koja neprekidno teče auto-putem M4:

Na jednom delu puta bujica još nije poklopila ceo put, pa je vožnja koliko-toliko normalna:

Još jedan video na Fejsbuku otkrio je da je voda gospodar u Nogradsipeu. Poplavljene su ulice naselja u okrugu Nograd, što je ugrozilo i prizemlje stambenih zgrada:

Deonica M4 između Albertirse i Pilisa zatvorena je sa obe strane. Policija skreće one koji su krenuli ka Solnoku sa puta na raskrsnici Piliš na 49. kilometru, a one koji idu ka Budimpešti na raskrsnici Albertirsa na 57. kilometru.

Kako je saopštio opštinski štab policije u Pešti, i dalje na zahvaćenoj deonici puta postoji nekoliko kilometara zastoja, pa se mole oni koji to mogu da priušte da izaberu drugu rutu. Policija će na licu mesta obezbediti sanacijske radove, a saobraćaj će biti preusmeren na puteve 405, 4 i 4606.

(Telegraf.rs)

Video: Katastrofa u Kaliforniji: Mladi prenose starije preko bujica, voda nosi sve što joj se nađe na putu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA