≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prigožin tvrdi: "Ruske snage su potpuno zauzele Bahmut"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prigožin je ranije u više navrata tvrdio da su njegovi vojnici opkolili, pa čak i osvojili Bahmut, ali su se te tvrdnje ispostavljale kao lažne

  • 18
Bahmut Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Vođa ruske privatne paravojne organizacije "Vagner", Jevgenij Prigožin, danas je objavio da je nad ukrajinskim gradom Bahmutom postignuta potpuna kontrola.

Bahmut je inače poprište najdugotrajnijih i najžešćih borbi u ratu u Ukrajini, prenosi Rojters. Prigožin je ove tvrdnje izneo u videu u kojem se pojavio u uniformi ispred boraca koji drže ruske zastave i obeležja Vagnera.

"Danas u 12 sati Bahmut je potpuno zauzet", rekao je Prigožin. On je dodao da će se njegove snage povući iz Bahmuta od 25. maja, radi odmora i nove obuke. "Potpuno smo zauzeli ceo grad, od kuće do kuće", rekao je on.

Dok je Prigožin je govorio, na snimku su se u pozadini mogle čuti udaljene eksplozije Iz Kijeva nije bilo komentara, dodaje Rojters.

Ove informacije su objavili svi svetski mediji, portal Telegraf.rs nije mogao nezavisno da proveri navedene informacije.

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA