≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski odgovorio na pitanje da li je Bahmut pod kontrolom Rusa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od danas, Bahmut je samo u našim srcima, dodao je Zelenski

  • 61
Bahmut Ukrajina Foto: Google Maps, Tanjug/AP

 Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, izjavio je danas da ruske snage nisu zauzele Bahmut i da ukrajinske trupe ostaju u tom gradu, navodeći da ne može da pruži precizne informacije. Zelenski je odgovorio na pitanje novinara da li su ruske trupe osvojile Bahmut.

On je rekao da se Ukrajina bori zahvaljujući hrabrosti svog naroda, svojih ratnika, preneo je Gardijan.

Ukrajinski predsednik je naveo da ne može da otkriva taktičke planove ukrajinske vojske povodom Bahmuta. "Bahmut od danas nije okupiran od strane Rusije. Ne postoje dva ili tri tumačenja tih reči", rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik nije potvrdio da su ruske snage zauzele grad Bahmut, izjavio je danas portparol Zelenskog, Sergij Nikiforov. Nikiforov je napisao na Fejsbuku da je, na pitanje novinara da li je tačno to što su Rusi rekli da su zauzeli Bahmut, Zelenski odgovorio: "Mislim da ne". "Na ovaj način predsednik je demantovao da je Bahmut zauzet", tvrdi Nikiforov, preneo je Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб ин

    21. maj 2023 | 09:25

    Ово је руска срамота. Рушили су зграду по зграду и убили много цивила. Овде више неће бити живота. Путин ће уништити Русију јер 38 милиона муслимана чекају тренутак још веће слабости да се отцепе и ту нема помоћи. Јадан руски народ.

  • D'Mitar

    21. maj 2023 | 10:11

    Teška srca ovo pišem zbog bratskoga ruskoga naroda i bratske Rusije. Aii Putinova Rusija je danas najveće zlo na svetu. Onolika država pa joj malo teritorije? Bez ikakvoga većega razloga ljudi ginu, gradovi se razaraju, vlada svetska energetska kriza, preti se nuklearnim ratom... A ndjviše zbog bahatosri i grabržlhivosti jednoga jedinoga (ne)čoveka.

  • Pax

    21. maj 2023 | 08:57

    Nacizam se ne isplati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA