Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedna misteriozna smrt u Rusiji: Zameniku ministra pozlilo tokom leta, kritikovao rat u Ukrajini?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je oženjen pevačicom Dijanom Gurtskajom, koja je učestvovala na Evroviziji 2008. godine u Beogradu kada je predstavljala Gruziju

  • 4

Zamenik ruskog ministra nauke Pjotr Kučerenko, navodno privatno kritičar invazije na Ukrajinu, preminuo je u 46. godini kada mu je u subotu teško pozlilo na letu za Moskvu.

Pjotr ​​Kučerenko se vraćao s poslovnog puta na Kubi kada je avion iznenada morao da sleti u južnoj Rusiji, potvrdilo je juče Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja, prenosi Daily Mail.

Doktori su stigli do aviona i pokušali reanimaciju ali nisu uspeli da ga spasu. Njegova je porodica je saopštila da je smrt povezana sa srčanim oboljenjem, ali očekuje se da će telo biti podvrgnuto obdukciji 24. maja.

Njegov prijatelj i nezavisni novinar Roman Super rekao je pošto je saznao za Kučerenkovu smrt da mu je ovaj nekoliko dana ranije, u poverenju govorio o svojoj nemogućnosti da pobegne iz Rusije nakon ''fašističke invazije'' na Ukrajinu, piše britanski list.

Tada mu je navodno rekao i da treba da spasi svoju porodicu i da za godinu dana Rusija neće moći da se prepozna.

Novinar ga je pitao da li planira sam da ode, a Kučerenko mu je navodno odgovorio da to nažalost ne može.

"Oduzimaju nam pasoše. I nema mesta na svetu na kojem će zamenik ruskog ministra biti dobrodošao nakon ove fašističke invazije", rekao je tada navodno Kučerenko.

Rekao je i da mu je život u Rusiji postao težak, kao i da pije "istovremeno lekove za smirenje i antidepresive", ali da mu ni to ne pomaže.

Zvanično, uzrok Kučerenkove smrti još nije utvrđen.

Zdravstvene vlasti u Starvopolju na jugozapadu Rusije, saopštile su da je posle vanrednog sletanja jednom putniku pozlilo na letu od Havane do Moskve.

Kučerenko je bio oženjen pevačicom Dijanom Gurtskajom, koja je popularna u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza. Učestvovala je na Evroviziji 2008. godine u Beogradu kada je predstavljala Gruziju. Inače, rođena je sa oštećenjem vida, i bavi se dobrotvornim radom. Imaju sina.

Britanski tabloid podseća da je od početka ruske invazije na Rusiju preminulo više od 20 ruskih zvaničnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    22. maj 2023 | 15:17

    Pa, neka kritikuje i dalje.

  • Laki

    22. maj 2023 | 17:27

    Ostace na kraju samo Putin.

  • Kritika

    22. maj 2023 | 16:30

    Nema toga u rusiji ako kritikujes sledi ti obavezna nesreca, u zadnjih 15 dana u Donbasu je poginulo 8 srba a ti kritikujes rat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA