Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija pronašla političara stondiranog od kreka: Odmah podneo ostavku, u junu mu počinje suđenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na snimku incidenta sa kamere na telu policajca vidi se kako Rajli tvrdi da se gušio jer ima apneju u snu. "U ruci imate cev za krek", odgovorio je jedan policajac.

  • 1
Stondirani političar Metju R. Rajli Printscreen Youtube

Lokalni političar Republikanske stranke i član republikanskog gradskog veća u Krenstonu, Roud Ajlend, Metju R. Rajli podneo je ostavku nakon što ga je policija pronašla onesvešćenog u njegovom automobilu dok je u ruci držao spravu za pušenje kreka.

Podružnica NBC-a 10WJAR je dobila kopiju pisma o ostavci Metjua R. Rajlija u jednoj rečenici, koje je podneo u četvrtak, a u kojoj je najavljena njegova odluka da odmah podnese  ostavku na mesto gradskog savetnika u Vard Sik Kranstonu, javlja "Business Insider".

Rajli se suočio sa pozivima da podnese ostavku nakon što je policija saopštila da ga je u ponedeljak oko 11.30 pronašla u parkiranom terencu sa dve krek cevi i "belom supstancom nalik kamenu", za koju je utvrđeno da je krek kokain, prema "The Providence Journal".

Policija je testirala supstancu na licu mesta i rekla da je pozitivna na kokain i fentanil, prenele su lokalne novine, pozivajući se na policijski izveštaj.

U izveštaju se takođe navodi da je Rajli "izgledao kao da spava ili je bio u nesvesti dok je imao poteškoća sa disanjem/gušenjem", dodajući da je policajac otvorio vrata i protresao ga da ga probudi, navodi "The Providence Journal".

Na snimku incidenta sa kamere na telu policajca vidi se kako Rajli tvrdi da se gušio jer ima apneju u snu.

"U ruci imate cev za krek", odgovorio je jedan policajac.

Rajli je držao staklenu lulu i upaljač, koji se obično koriste za pušenje krek kokaina, a u policijskom izveštaju se dodaje da je pokazao znake potencijalnog predoziranja, navodi "The Providence Journal".

Spasilačko osoblje je reklo da je Rajli stabilno i da se nije predozirao, dodaju te novine.

Na snimku Rajli, koji je advokat, kaže da je imao recidiv nakon što je 13 godina bio "čist" nakon lošeg razvoda.

On je optužen za posedovanje kontrolisanog narkotika i trebalo bi da se pojavi pred sudom u junu.

Gradonačelnik Krenstona Ken Hopkins rekao je u saopštenju da je Rajli, koji je uhapšen u ponedeljak, doneo "ispravnu odluku" da podnese ostavku kako bi mogao da se fokusira na svoje blagostanje i porodicu.

Hopkins je rekao da će planovi za vanredne izbore biti organizovani u narednim nedeljama.

Rajli, koji je takođe podneo ostavku na mesto šefa lokalne Republikanske stranke ranije ove nedelje, nije odmah odgovorio na Insajderov zahtev za komentar.

(Telegraf.rs)

Video: Žena drogirala, pa opljačkala udvarača, odnela nakit u vrednosti 600.000

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA