Vreme čitanja: oko 1 min.

Boris Džonson mora u policiju: Bivši britanski premijer ponovo pod lupom zbog ponašanja u vreme pandemije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija će istražiti navodne posete prijatelja bivšeg premijera Čekersu, seoskoj rezidenciji britanskih premijera na severozapadu Londona iz 19. veka s unutrašnjim bazenom.

  • 0
Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson će morati ponovo da se pojavi pred policijom zbog novih tvrdnji o kršenju karantina u vreme pandemije kovida, objavljeno je večeras, javlja "Daily Mail".

Kako se navodi, kancelarija kabineta britanske vlade prenela zabrinutost Metropoliten policiji i policiji doline Temze zbog navodnih poseta prijatelja bivšeg premijera Čekersu, seoskoj rezidenciji britanskih premijera iz 19. veka sa unutrašnjim bazenom na severozapadu Londona.

Navodi se da su zabrinutost istakli advokati tokom priprema za zvaničnu javnu istragu o postupanju Vlade sa pandemijom kovida.

Portparol kabineta je za Tajms rekao: "Informacije su izašle na videlo tokom procesa pripreme dokaza za podnošenje istrage o kovidu. To je identifikovano kao deo uobičajenog pregleda obelodanjivanja potencijalno relevantnih dokumenata koji sprovodi pravni tim za svedoke istrage. U skladu sa obavezama u Zakoniku o državnoj službi, ovaj materijal je prosleđen nadležnim organima i sada je na njima."

(Telegraf.rs)

Video: Sve ispale premijera Velike Britanije, Borisa Džonsona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA