Vreme čitanja: oko 1 min.

Ron Desantis sutra objavljuje da kreće u predsedničku kampanju, i to na Tviteru, zajedno sa Ilonom Maskom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isto veče biće objavljen i promotivni video za Desantisovu kampanju.

  • 0
Guverner Floride Ron Desantis Foto: Profimedia/Zuma Press/Brian Cahn

Guverner Floride Ron Desantis će u sredu uveče objaviti svoju predsedničku kampanju za 2024. u razgovoru sa vlasnikom Tvitera Elonom Maskom, rekao je portparol njegovog političkog tima za CNN.

Najava, o kojoj je prvi izvestio "NBC News", održaće se na Twitter Spaces-u, gde korisnici platforme mogu da učestvuju u audio razgovorima, a moderiraće ga tehnološki preduzetnik Dejvid Saks.

Isto veče biće objavljen i promotivni video za Desantisovu kampanju.

Ovakva objava početka kampanje bi mogla biti značajan podsticaj za Desantisa tako što bi mu pružila uvod i kredibilitet sa Maskovim ogromnim sledbenicima - uključujući njegovih 140 miliona pratilaca na Tviteru, javlja "NBC News". Ali to bi se moglo pokazati kao teret ako bi Desantis bio ometen brojnim kontroverznim komentarima tajkuna.

Mask je obožavao Desantisa, koji takođe redovno kritikuje korporativne medije. Prošle godine Mask je rekao da bi podržao guvernera ako bi se kandidovao za predsednika.

Tim Desantisa je u razgovorima sa Maskom najmanje poslednjih nekoliko nedelja, prema izvoru upoznatom sa tim kontaktima. U tim razgovorima, rekao je izvor, Mask je ukazao da ne misli da bivši predsednik Donald Tramp može ponovo da osvoji Belu kuću.

Nije jasno da li će Mask zvanično podržati Desantisa u sredu, ali drugi izvor je rekao da se unutar Desantisovog tima njegovo učešće smatra jasnim znakom podrške guverneru.

Ipak, Mask je nepredvidiv, a u petak je tvitovao pohvale o kampanji senatora Tima Skota, Rjednog od Desantisovih i Trampovih rivala za republikansku nominaciju.

"NBC News" nije dobio odgovor od Maska, Saksa ili Desantisove kampanje.

(Telegraf.rs)

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: "Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA