≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija u Kanadi nakon 48 godina rešila slučaj ubistva tinejdžerke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slučaj je rešen zahvaljujuči analizi DNK uzoraka žrtve i osumnjičenog

  • 1
Šeron Prajor Sharron Prior Foto: Profimedia/Zuma Press/Christinne Muschi

Kanadska policija saopštila je da je rešila pomoću analize DNK uzoraka, jedan od najmisterioznijih zločina u istoriji Kvebeka kada je pre skoro pet decenija ubijena tinejdžerka.

Povezali su silovanje i ubistvo 16-godišnje devojke, koje se dogodilo 1975. godine, s muškarcem iz Zapadne Virdžinije koji je umro pre više od 40 godina, piše Guardian.

Policija u gradu Longvilu tvrdi da su im DNK dokazi omogućili da budu 100 odsto sigurni kako je Frenklin Mejvud Romin ubio tinejdžerku Šeron Prajor u predgrađu Montreala.

Šeron Prajor Sharron Prior Foto: Profimedia/PA Images/Christinne Muschi

Romine je rođen 1946. u Hantingtonu, drugom po veličini gradu Zapadne Virdžinije, i umro je 1982. u  36 godini u Montrealu pod misterioznim okolnostima.

Njegovo telo je ekshumirano početkom maja radi uzimanja DNK uzorka i testiranja koje je trebalo da potvrdi njegovu umešanost u zločin. Policija tvrdi da njegov DNK Rominea, koji je imao poduži kriminalni dosije, odgovara uzorku pronađenom na mestu ubistva.

Policija istraživala više od 100 osumnjičenih

Šeron Prajor je nestala 29. marta 1975., nakon što se je otišla da se vidi s prijateljima u piceriji u blizini svoje kuće u Montrealu. Njeno telo pronađeno je tri dana kasnije u šumovitim delovime Longvila na južnoj obali Montreala.

Policija je godinama istraživala više od 100 osumnjičenih, ali nije uhapsila nijednog. Majka ubijene Šeron, koja sada ima više od 80 godina, decenijama je tražila ubicu svoje ćerke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bk

    24. maj 2023 | 17:06

    Resen je slucaj i ubijene Ljubice Topic koja je imala 5 godina 71' koja je oteta iz svog dvorista i ubijena u Ontariju. Ubica je otkriven 5 meseci nakon njegove smrti putem DNK takodje. Slucaj resen relativno skoro. Mogli bi o toj nasoj devojcici nesto da napisete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA