Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac pretučen na smrt dok je branio sina: Tinejdžeri ga napali, hteli da završe tuču koja je počela u školi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon što je rekao da dečak neće izaći napolje da bi se tukao sa njima, oni su ga brutalno pretukli, nakon čega je preminuo u bolnici

  • 4

Otac iz Merilenda je brutalno pretučen na smrt ispred svog doma dok je štitio svoje dete od grupe tinejdžera i odraslih koji su želeli da završe tuču koja je započela u školi, tvdi porodica žrtve.

Kristofer Majkl Rajt (43) je bio ispred svog doma u petak kada su ga napala tri tinejdžera i dvoje odraslih koji su tražili 14-godišnjeg sina njegove verenice. On je ušao u tuču sa drugim tinejdžerom u srednoj školi Bruklin Park ranije tog dana.

"Kada je Rajt rekao grupi da dečak neće izaći napolje da bi se tukao, oni su mu rekli da, "ako neće dečak da se bije, onda će on"", rekla je njegova verenica Trejsi Karopčinski za medije.

Grupa je napala Rajta, koji je odveden u bolnicu gde je umro od traumatske povrede mozga u subotu, prenosi New York Post.

Brutalno prebijanje na smrt uhvaćeno je na bezbednosnoj kameri. U trenutku ubistva u kući je bilo troje dece.

"Moj tata i ja smo pokušali da pregledamo snimak, a prvi koji sam videla jeste video na kojem moj 12-godišnji sin doziva tatu i trči napolje kako bi mu pomogao. Posle toga više nisam mogla ništa da gledam", rekla je Trejsi.

Školski zvaničnici potvrdili su tuču u školi i rekli su da sarađuju sa policijom na istrazi.


Za sada nije podneta nijedna optužba protiv napadača.

Trejsi je rekla da roditelji moraju da preuzmu odgovornost za porasta nasilja među tinejdžerima.

"Nisu uništili samo naše živote, i njihovi su promenjeni zauvek", rekla je ona.

Trejsi je Rajta nazvala svojim najboljim prijateljem i rekla je da je bio posvećen otac. Biće održana služba u čast sećanja na njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zasto

    24. maj 2023 | 16:16

    Dete može da bude svestan ubica. Odgovornost treba da počinje od njegove 10 god. Sve znaju i jako su bezobrazna i bahata deca. Naravno da ima i predivne dece.

  • neuropsiholog

    24. maj 2023 | 17:23

    S decom nije sve u redu, a američki ministar zdravlja smatra da su za to krivi društveni mediji. Dr Vivek H. Murthy je juče izdao moćan javni prosved upozoravajući na znatne rizike koje društveni mediji predstavljaju po mentalno zdravlje mladih ljudi. "Skoro svaki tinejdžer u Americi koristi društvene medije, a opet nemamo dovoljno dokaza da zaključimo da je to dovoljno bezbedno za njih", napisao je Marti. On je ustvrdio da su deca "postala nesvesni učesnici višedecenijskog eksperimenta". Izveštaj ministra zdravlja fokusiran je na uticaj društvenih medija na tinejdžere i decu – kako pozitivne tako i negativne – i na zdravstvene rizike prisutnih. U izveštaju su izložene dve vrste opasnosti povezanih sa društvenim mrežama: problemi vezani za sadržaj, kao što su negativna slika ili maltretiranje, kao i problemi vezani za korišćenje, kao što su loše spavanje i zavisnost. Šta znamo o mentalnom zdravlju društvenih mreža i dece? Po svemu sudeći, američka omladina trenutno prolazi kroz krizu mentalnog zdravlja...

  • Jel

    24. maj 2023 | 17:45

    Ova godina je agenda protiv dece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA