≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Otkriveno šta je policija tražila kod portugalskog jezera: Najnoviji detalji istrage o Medlin Meken

Vreme čitanja: oko 3 min.

Doušnik je obavestio nemačke tužioce da su predmeti uzeti u raciji 2007. godine u Bruknerovom domu i zatim bačeni u jezero.

  • 0
Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner, potraga Portugal  Arade dam Foto: Tanjug/AP

Istražitelji u slučaju nestanka Medlin Meken tražili su na udaljenom mestu u portugalskoj regiji Algarve pištolj i kamkorder "koji su ukradeni od osumnjičenog Kristijana Bruknera i bačeni jezero", prema dojavi koju je dobila policija. 

Doušnik je obavestio nemačke tužioce da su predmeti uzeti u raciji 2007. godine u Bruknerovom domu i zatim bačeni u jezero, javlja "Daily Mail".

Policija očajnički želi da pronađe video-kameru jer veruje da može da sadrži snimke Medlin, ali i drugih seksualnih napada koje je Brukner izveo nad najmanje dve neidentifikovane žene.

Doušnik je podržao informacije ključnih svedoka Manfreda Sajferta i druge osobe po imenu Helge Bušing, koji su već rekli nemačkim istražiteljima da su provalili u kuću dok je Brukner bio u zatvoru.

Sajfert je rekao da je par pronašao pištolj i video-kameru u izolovanoj kući u Floralu u kojoj je Brukner živeo, nekoliko milja od jezera u Silvesu u portugalskom Algarveu, u fokusu najnovije policijske pretrage.

Istražitelji su radije češljali obale te akumulacije nego što su tražili pod vodom, jer je vodostaj znatni niža nego inače zbog nedostatka kiše.

Nemci Sajfert i Bušing živeli su u Algarveu u isto vreme kada i Brukner i njih dvojica su bili umešani u sitne krađe s njim pre nego što su se posvađali.

Rečeno je da snimci na video-kameri prikazuju kako Brukner muči i siluje jednu Amerikanku, sa snimkom devojčice od oko 15 godina koja je takođe bila podvrgnuta istom strašnom iskušenju.

Godine 2019. nemački sud je Bruknera osudio za silovanje starije Amerikanke u njenom domu u Praja da Luz u Portugaliji, blizu mesta gde je nestala Medlin, i dobio je sedmogodišnju kaznu.

Nije poznato da li se radi o istoj ženi na nestaloj video-traci, ali istražitelji žele da joj uđu u trag kako bi izgradili još jači slučaj protiv Bruknera.

Izvor blizak istrazi rekao je za "MailOnline": "Obojica su rekli BKA (nemačka istražna policija) da su provalili u Bruknerov dom. Svi su oni bili deo mreže sitnih kriminalaca u Algarveu početkom 2000-ih, otprilike u vreme kada je Medlin nestala, ali su se potom posvađali. Sajfert je rekao policiji da su on i Bušing pronašli video-kameru i pištolj u kući nakon što su provalili. Kada je puštena video-kamera video se maskirani muškarac kako izvodi seksualni napad na ženu, a glas koji su čuli bio je Bruknerov. Sejfert je rekao da je pronađen i pištolj i da su se nakon što su pronašli video-kameru uspaničili, odvezli se i kasnije oba predmeta bacili u jezero. Sajfert je rekao istražiteljima da je materijal na video-snimku zao i ako se to pronađe biće od vitalnog značaja za izgradnju slučaja protiv Bruknera. Sada se javio još jedan svedok koji je potvrdio njihovu priču i to je podstaklo intenziviranje istrage."

Prošle godine nemačka policija optužila je Bruknera za niz seksualnih zločina, uključujući silovanja dve neidentifikovane žene i irskog turističkog vodiča Hazel Behan između 2000. i 2006. godine.

U međuvremenu, portugalska i nemačka policija napustile su lice mesta danas popodne. U znak da je potraga završena, plavi šatori koji su postavljeni ranije ove nedelje su demontirani i spakovani.

Mogli su se videti policajci kako se voze napred-nazad pakuju stolove i stolice i nose ih do kombija.

(Telegraf.rs)

Video: Prekopavaju jedno imanje u Hanoveru: Da li je policija pronašla telo male Medlin Meken?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA