≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Usvojili smo dete, ali ispostavilo se da je odrasla osoba i sociopata": Istina nije do kraja otkrivena

Vreme čitanja: oko 4 min.

Usvojitelji su se našli na sudu

  • 0
Natalia Barnett,  Michael, Kristine Barnett Foto: Dr Phil / Ferrari / Profimedia

Kada su Majkl i Kristina Barnet usvojili Nataliju Grejs (6), poreklom iz Ukrajine, u aprilu 2010. godine, mislili su da im se ostvario san.

Ali gotovo odmah, porodica Barnet je shvatila da je taj san postao noćna mora.

"Natalija je pretila da će izbosti moje sinove, odvući njihova tela i sahraniti ih", rekao je Majkl Barnet u novom dokumentarcu Diskaverija "Neobični slučaj Natalije Grejs“, koji se emituje uskoro.

"Pokušala je da otruje i ubije moju ženu!", rekao je on kaže i dodaje da je "ona je sociopata."

U seriji od šest delova, Majkl detaljno opisuje teror koji su on, Kristin i njihovi biološki sinovi, Džejkob, Vesli i Itan, kako tvrde, pretrpeli od strane Natalije, koja je rođena sa retkim oblikom patuljastosti.

"Nadali su se veoma srećnom porodičnom životu koji je pretvoren u horor priču", rekla je za New York Post pravni analitičar Bet Karas, koja je sarađjivala na dokumentarcu.

Ali da li je Natalija prevarant ili žrtva?

Kada su usvojili Nataliju 26. aprila 2010, Barnetovi su navodno došli do šokantnog otkrića dok su kupali svoju novu ćerku utvrdivši da je fizički mnogo zrelija.

Zbog ovog uznemirujućeg saznanja pomislili su da je odrasla devojka, a ne dete, uprkos dokumentaciji koja pokazuje da je rođena 4. septembra 2003. godine. Kasnije su otkrili i da je imala mesečni ciklus.

"Ne znamo ko je ona. Ne znamo odakle je. Ko je ova osoba? Znamo da je živela u Ukrajini 20 godina", tvrdi on. Takođe tvrdi da je Natalija počela da planira ubistvo njegove porodice već u prva četiri meseca od kad je usvojena.

Vadila je noževe iz kuhinje i skrivala ih ispod svog kreveta“, kaže Majkl i pretila da će "ubiti nekog u snu".

Natalia Barnett,  Michael, Kristine Barnett Foto: Dr Phil / Ferrari / Profimedia

Majkl tvrdi da je Natalija zlonamerno navodila njihove sinove na velike saobraćajnice, sipala Kristini u kafu otrovne hemikalije i pokušala da je gurne na visokonapnsku ogradu.

"Vrištala je iz sveg glasa: 'Ti, kučko, ubiću te. Umrećeš“, kaže on o incidentu sa ogradom.

Zatim je Natalija 2012. primljena u mentalnu bolnicu u Indijanopolisu.

"Ona nije dete. To je odrasla osoba“, rekao je jedan neimenovani radnik bolnice. Drugi takođe tvrdi da je imala atribute odrasle žene i da je govorila o muškarcima.

Natalija, koja nije učestvovala u dokumentarcu i Post nije mogao da dođe do nje, javno je demantovala sve optužbe. 2019. godine.

"Imam 16 godina“, rekla je ona u suzama.

Neke druge osobe koje su upoznale Nataliju pre nego što su je Barnetovi usvojili rekli su da je ona invalid, bezazleno dete koje se selilo iz kuće u kuću pošto je došla u SAD 2018. godine.

Posle mesec dana u mentalnoj ustanovi, Natalija je puštena. Ubrzo nakon toga, Majkl i Kristin su joj zakonski promenili godine na 22 i iznajmili su joj jednospratni stan u kompleksu Vestfild u Indijani.

Tamo su, prema ovoj seriji, stanovnici optužili Nataliju za uhođenje, terorisanje i seksualno uznemiravanje odraslih i dece u komšiluku.

"Ona je zaista zla i prevrtljiva“, kaže bivša komšinica Sju Mekalum u seriji. "Ljudi misle da je "ona je mala i deformisana" i da nije mogla da radi ono što svi govore, ali greše.

Stanodavac je odbio da obnovi Natalijin zakup sledeće godine.

Natalia Barnett,  Michael, Kristine Barnett Foto: Indiana PD

Barnetovi, koji su se spremali da se presele u Kanadu, zatim su Nataliju smestili u dvospratnu stambenu zgradu koja pak nije bila prilagođena njenim potrebama.

Majkl sada u dokumentarcu tvrdi da je Kristinina ideja bila da ostavi Nataliju samu da se brine sama za sebe. On takođe navodi da je Kristine bila okrutna prema Nataliji.

Kristina nije intervjuisana u dokumentarcu, a Post nije uspeo da je kontaktira.

Par se razveo 2014.

Te godine, nakon što se borila da preživi sama, Natalija se preselila kod Antvona i Sintije Mans, koje je slučajno srela i poznavala ih je tek tri dana.

U dokumentarcu, Karas objašnjava da je nekoliko agencija za sprovođenje zakona aktivno istraživalo Natalijin slučaj između 2014. i 2019. kako bi utvrdili da li su je Barnetovi nezakonito napustili.

U septembru 2019., Majkl i Kristin su optuženi po dve tačke za zanemarivanje.

Jedna grupa optužbi za zanemarivanje zasnovana je na tome što je Natalija bila dete koje je bilo napušteno. Druga grupa se bazira na tome da je Natalija bila odrasla osoba sa posebnim potrebama koja je bila napuštena.

Tužilaštvo nastoji da dokaže da je Natalija zapravo maloletna.

U decembru 2019. locirali su njenu rođenu majku Anu Gavu, koja je potvrdila da je Natalija rođena 2003.

Na snimku sa davanja iskaza pre suđenja 14. oktobra 2022, Natalija svedoči o svojim godinama, govoreći: "Imam 33 godine, legalno. Biološki, 19”.

Međutim, tokom suđenja Majklu, koje je počelo 24. oktobra 2022. u Lafajetu, sudija je presudio da se tokom postupka neće pominjati ni Natalijina biološka ni zakonska starost.

Majkl je na kraju proglašen nevinim po obe optužbe za zanemarivanje 27. oktobra 2022. Optužbe za zanemarivanje protiv Kristine su odbačene 23. marta 2023.

"Ne znam da postoji ijedna žrtva u ovom slučaju. Da li je Natalija ubedljiva prevarantkinja ili zanemareno dete? Ne znamo celu istinu“, zaključila je analitičarka Bet Karas.

(Telegraf.rs)

Video: Grad Čačak nagradio hrabru Tatjanu koja je usvojila dete leptira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA