≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Otkrivena pisma glavnog osumnjičenog za nestanak Medlin Meken: "Svet veruje da sam ubio Medi, ali nisam“

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kristijan Brikner u pismima koja piše u zatvoru pokušava da uveri sve u svoju nevinost

  • 0
Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Glavni osumnjičeni za nestanak Medlin Meken Kristijan Brikner, koji služi zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog drugih krivičnih dela, napisao je više pisama u poslednje vreme kako bi pokušao da ubedi svet da on nije umešan u njen nestanak.

Policijske sumnje u vezi sa ovim seksualnim prestupnikom navele su policiju da obnovi istragu o nestanku male Medi pre 16 godina. Pretraženo je jezero gde je boravio Brikner kada je Medlin nestala.

Kako Daily Mail otkriva, očajni i opsesivni Brikner (45) napisao je niz pisama u nadi da će dobiti publicitet nastojeći da se oslobodi bilo čega što ima veze sa nestankom Medlin.

Jedno pismo poslato je samo nekoliko dana pre početka ovonedeljne potrage za njom u jezeru Baragem kod brane Arade u blizini Silvesa, nedaleko od letovališta u Algarveu Praja da Luz, odakle je nestala u maju 2007. dok je bila na odmoru s porodicom.

Grafolog analizira Briknerova pisma

Uredno, olovkom napisano pismo pruža fascinantan uvid u um osuđenog silovatelja Briknera i jasno pokazuje njegovu opsesiju da ubedi vlasti i javnost, putem medija, da je nevin  te da nije umešan u Medlininu otmicu.

Grafolog Trejsi Trasel, koja je pregledala najnoviju pismo i druge koje je poslao u poslednje dve godine, rekla je da ona pokazuju da je Brikner bio "iskrivljen, obmanut“ i da su njegovi "fantastični pogledi stalni, nepromenljivi“.

Rekla je da rukopis ukazuje na nekoga ko želi da "komanduje i kontroliše" i dodala je da je "dugački produženi krajnji potez na ležećem slovu S simbol nekog ko pati od osećanja krivice".

U nekim slučajevima, ovaj simbol je prisutan kada se u okolini onoga ko piše dogodila neka nasilna smrt i kada on pokušava da se pomire sa tim, dodaje.

"Šta god da je istina, postoji potreba da se stalno hrani njegov ego, a njegov krajnji cilj je da dobije neku vrstu priznanja“ rekla je Trasel.

Istražitelji koji istražuju Briknera, koji trenutno služi sedam godina zatvora zbog silovanja, međutim, insistiraju da imaju "konkretne dokaze" da je Medlin mrtva - i veruju da ju je upravo on ubio.

Sam Brikner o tome govori u pismu iz maja, navodeći: "Nikad ne možete zamisliti kako je to kada ceo svet veruje da ste ubica deteta, a niste".

Čini se da gotovo da likuje zbog saznanja da se neće suočiti sa sudijom kada piše da mu je odavno rečeno da tužilaštvo zatvara slučaj nestale Medi jer nema ni najmanjih dokaza te da nikada neće biti suđenja.

"Tužioci ne govore ništa javnosti jer moraju da predaju dosije mojim advokatima – a oni sadrže mnogo materijala koji potvrđuje moju nevinost“, tvrdi Brikner.

"Tužilaštvo od mene pravi čudovište"

Prema njegovim navodima, policija i tužioci "pokušavaju da stvore čudovište" od njega kako bi naveli ljude da pomisle da je on krivac.

Glavna tema u njegovim pismima koja su sva napisana na gotovo savršenom engleskom jeste kako ga tužioci "progone“, a on ih čak optužuje da su mu "namestili".

U poslednjem pismu Brikner - koji bi trebalo da bude pušten iz zatvora u Nemačkoj 2026. - takođe iznosi i neke seksualne optužbe o ključnim članovima istražnog tima koje Mail Online ne navodi, ali je upućen u njih.

Nagoveštavajući ono što tvrdi, pominje "gej istražitelja koji je zaljubljen u nekog velikog kriminalca". Zatim se žaleći na psihološku bitku kroz koju prolazi, Brikner dodaje da je "mučenje kroz koje prolazi" najbolji dokaz njegove nedužnosti.

"Da mi je neko rekao takve stvari pre, rekao bih da ne, ne verujem ti. Ovo je Nemačka a ne Pakistan. Ne mogu da kažem kakav tretman imam jer nema prave reči za to. Naravno, sve se to dešava po naređenju Nemačke kriminalističke policije (BKA)", piše Brikner.

Tvrdi i da su istražitelji imali "briljantnu ideju", ali da su "izabrali pogrešnog glumca" - njega.

"Skoro sam siguran da bi se neke druge osobe u mojoj situaciji, pod svim pritiscima, uvredama i pretnjama odavno predale. Pitali bi gde mogu da potpišu smrtnu presudu. Ali ja ne", poručio je Brikner.

Pismo završava žaleći se još jednom da je "žrtveno jagnje" od strane BKA koje optužuje za greške u njihovom slučaju, ali ostaje nepokolebljivo ubeđen da će na kraju vreme pokazati da je on nevin.

"Očajnički pokušavaju da me optuže"

"Kao što sam već rekao, nisu dovoljno odgovorni da priznaju greške u slučaju Medi. Zato očajnički pokušavaju da me optuže za druge čudne stvari", naveo je.

Na kraju pisma kaže i da ga piše bez samosažaljenja i da mu samopouzdanje i samokontrola nikada nisu bili na višem nivou.

"Ono što te ne ubije čini te jačim. Glavu gore! Bolji dani dolaze", poručuje Brikner.

Pismo od četiri stranice završava se crtežom cveta kome opadaju latice, a oko njega su ispisane reči "nije kriv“ i "kriv“ kao i da "proleće dolazi…".

U prethodnom pismu koje je MailOnline dobio, Brikner se žali na tretman u zatvoru navodeći da nema pravo na posete i da je u samici tvrdeći da su mu prekršena ljudska prava.

"Čak ni Gebels i njegovi prijatelji za ratne zločine nisu bili izolovani kao ja kada su čekali smrtnu kaznu u zatvoru u Nirnbergu", naveo je.

Brikner od 2019. služi sedmogodišnju kaznzu u Nemačkoj zbog silovanja Amerikanke u Portugaliji 2005. godine u mestu u blizini hotela odakle je Medlin nestala dve godine kasnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA