Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj dečak ima samo 12 godina, a završio je fakultet: Najmlađi diplomac na koledžu u Kaliforniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvanaestogodišnjak je stekao diplome iz pet oblasti

  • 0

Dvanaestogodišnji dečak postao je najmlađa osoba koja je ikad diplomirala na Fulerton koledžu u Kaliforniji, saopštila je ova visokoškolska institucija.

Klovis Hang (12) počeo je da pohađa školu 2020. sa samo devet godina a majka ga je ispisala iz javne obrazovne ustanove tvrdeći da joj je sin veoma motivisan i orijentisan prema cilju, prenosi New York Post.

"Klovis je veoma radoznao, zreo, vredan, samodisciplinovan i veoma motivisan“, rekla je njegova majka Song Čoi u izjavi koju je objavila škola.

"On je takođe veoma radoznao i tradicionalne javne škole nisu mogle da zadovolje njegovu radoznalost, pa je najbolja opcija bio fakultet.

Fulerton nudi specijalni program koji je Klovisu omogućio da pohađa kurseve u školi dok je istovremeno imao kućnu nastavu koju mu je davala njegova majka.

Hang je u početku bio nervozan zbog pohađanja kurseva na fakultetu, ali je rekao da se ubrzo "zaljubio u život na koledžu".

"Dakle, izazvao sam sebe da pohađam više časova”, rekao je on.

Neki njegovi profesori bili su zabrinuti da će se dečak uplašiti zbog toga što su kolege starije od njega, ali su bili iznenađeni kako su ga studenti dobro prihvatili.

"On je pomalo dete a pomalo student. Dovoljno je zreo da ga drugi studenti shvataju ozbiljno, ali je i dovoljno dete da se brinu o njemu kao o mlađem bratu", rekao je jedan od profesora.

Sam Hag kaže da je uvek pitao za sve što mu nije bilo jasno, kao i da su kolege pitale njega.

"Ponašali su se prema meni kao prema mlađem bratu", rekao je on za KABC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA