≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin poslao pismo Erdoganu: Dragi prijatelju, čestitam!

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pismu je Putin Erdogana naslovio dragim prijateljem

  • 2
Vladimir Putin, Redžep Tajip Erdogan Foto: Tanjug/AP

Turska je dobila novog/starog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, a među čestitkama našla se i ona ruskog predsednika Vladimira Putina.

Putin je, naime, Erdoganu poslao pismo, u kojem mu čestita na pobedi.

U pismu je Putin Erdogana naslovio dragim prijateljem.

"Primite moje iskrene čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika. Pobeda na izborima bila je prirodan rezultat vašeg nesebičnog rada na čelu Republike Turske, jasan dokaz podrške turskog naroda vašim naporima da ojačate državni suverenitet i vodite nezavisnu spoljnu politiku", navodi se u pismu Putina.

On je naveo da veoma ceni Erdoganov lični doprinos jačanju prijateljskih rusko-turskih odnosa i "obostrano korisne saradnje u različitim oblastima".

"Želim da potvrdim našu spremnost da nastavimo konstruktivan dijalog o aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende. Pridajemo veliki značaj doslednoj realizaciji planiranih zajedničkih projekata, pre svega izgradnje nuklearne elektrane Akuju i stvaranja gasnog čvorišta u Turskoj", rekao je Putin.

"Od srca vam želim nove uspehe u tako odgovornoj delatnosti kao šef države, kao i dobro zdravlje i blagostanje", napisao je predsednik Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA