Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužili nevinog čoveka da je pedofil, pa ga mučili i snimali lajv na Fejsbuku: Preti im zatvorska kazna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sem i Džejms su se sve vreme branili navodeći da su radili u interesu javnosti

  • 0
Sam Miller Foto: Police

Dvojica lovaca na pedofile iz Njukasla koji su ponizili oca u lajvu na Fejsbuku optužujući ga za silovanje optuženi su i preti im zatvorska kazna.

Sem Miler (29) i Džejms Mos (58) mogli bi da postanu prvi u Velikoj Britaniji koji će biti zatvoreni zbog lova na pedofile nakon što su se sa nevinim čovekom sukobili u njegovoj kući, saopštio je sud.

Oni su ga oborili na zemlju, uperili mu svetlost u oči, a onda su ga optužili da je razmenjivao poruke sa devojčicom. Ovo ispitivanje, koje je trajalo 14 minuta, dvojica optuženih prenosili su preko lajva na Fejsbuku.

Tužilaštvo je saopštilo da su njih dvojica čoveku rekli da ga gleda veliki broj ljudi, čime su dodatno produbili njegovu traumu.

Tokom ročišta je saopšteno da su Sem i Džejms pozvali i policiju, čovek je saslušan i u pritvoru je proveo 17 sati pre nego što je pušten na slobodu, piše Metro news.

Nesrećni čovek, čiji identitet nije otkriven, rekao je da je imao suicidne misli, da je njegova porodica pretrpela veliku štetu, a zatim je ono što mu se dogodilo nazvao sajber nasiljem.

"Kada je neko uhapšen, on je nevin dok se ne dokažće da je kriv. Ali u njihovim očima ja sam odmah bio kriv", rekao je on.

Sem i Džejms su se sve vreme branili navodeći da su radili u interesu javnosti.

Iako je trebalo da im sutra bude izreečena presuda, suđenje je pomereno za 23. jun.

"Sve opcije su na stolu", poručio je sudija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA