Vreme čitanja: oko 1 min.

Tornado pogodio Italiju, stradale četiri osobe: Žestoko nevreme prevrnulo izletnički brod

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na brodu je bilo više ljudi nego što je dozvoljeno.

  • 0
Pijavica tornado Foto: Shutterstock

Trebalo je da bude rođendanska zabava na predivnom jezeru, a završilo se kao smrtonosna katastrofa.

Četiri osobe su poginule u nedelju uveče nakon što se izletnički čamac prevrnuo na jezeru Mađore u severnoj Italiji. Spasioci su otkrili telo u olupini na dubini od 16 metara.

Prema navodima vatrogasne službe, ostalih 21 putnika spasili su drugi čamci ili su sami isplivali na obalu. Brod pod imenom "Godurija "(srpski: zadovoljstvo) prevrnuo se u blizini grada Lisanca na južnom kraju jezera. Uzrok je očigledno bila jaka oluja koja je izazvala tornado.

Brod (godina izgradnje: 1982, dugačak 15 metara, 380 KS) je navodno odobren samo za 15 putnika, ali sinoć je na njemu bilo ukupno 25 ljudi.

Poginuli su pronađeni do ponedeljka ujutro, prema tužiocima, dve žene i dva muškarca: dvoje turista iz Trsta, turistkinja (50) iz Izraela i supruga preživelog vlasnika čamca i skipera Klaudija Karminatija.

Neki gosti čamca morali su da budu hospitalizovani, ali nisu u životnoj opasnosti.

Još nije jasno zašto je brod plovio po ovakvom vremenu.

Prema rečima predsednika regije Lombardija Atilija Fontane, brod se prevrnuo oko 19 časova. 16 metara dugačak čamac iznajmili su turisti, naveo je on na Fejsbuku.

Akcije potrage i spasavanja nastavljene su tokom cele noći, uprkos teškim vremenskim uslovima. U nedelju kasno uveče na mesto događaja stigao je i helikopter obalske straže La Specije opremljen infracrvenim detektorima.

Nekoliko vatrogasnih vozila je bilo raspoređeno sa roniocima i osobljem i pregledalo obalu u pravcu Lisance, odakle je krenuo čamac za rođendansku zabavu.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak tornada koji nosi sve pred sobom, a nakon toga kroz oblake "proviruje sunce"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA