≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policajci starici (91) stavili lisice i kapuljaču preko glave, pa joj pretili elektrošokerom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog tog incidenta jedan je službenik već suspendovan, a pet drugih stavljeno je na ograničene dužnosti.

  • 0
Londonska policija Foto: Shutterstock

Britanska policija je 91-godišnjoj starici stavila lisice i kapuljaču preko glave, te joj pretila elektrošokerom zbog - svađe sa njegovateljem.

Metropolitanska policija saopštila je da je 91-godišnja starica bila uznemirena i da je navodno pljunula jednog policajca kada su pozvani u njen dom u Pekamu 9. maja. Stavili su joj lisice, mrežastu kapuljaču i uperili u nju elektrošoker pre nego što je odvedena u bolnicu.

Zbog tog incidenta jedan je službenik već suspendovan, a pet drugih stavljeno je na ograničene dužnosti, pa nemaju kontakt s javnošću.

Neovisna kancelarija za policijsko ponašanje (IOPC) istražuje šta se dogodilo, a glavni nadzornik detektiva Seb Addžej-Ado rekao je da ne sme da otkrije detalje incidenta.

"Iako ne želim da unapred osuđujem ovaj proces, policajci znaju da moraju moći opravdati bilo kakvu upotrebu sile ili sputavanja, a to ćemo očekivati i od policajaca uključenih u ovaj incident."

Dodao je da se zalaže za transparentnost, te da je članu ženine porodice dozvoljeno gledanje snimka incidenta s video-kamera.

(Telegraf.rs)

Video: Rođak suosnivača "Black Lives Matter" umro nakon incidenta sa policijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA