≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak koji je upucan u glavu jer je pozvonio na pogrešna vrata ponovo hoda, ali ima druge zdravstvene probleme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jarl ima iscrpljujuće migrene i probleme sa ravnotežom. Takođe se bori s emocijama, promenama raspoloženja i traumom zbog pucnjave.

  • 0
Ralf Jarl Tanjug/AP

Ralf Jarl - afroamerički tinejdžer koji je upucan u glavu i ruku nakon što je greškom pozvonio na pogrešna vrata - otišao je na događaj podizanja svesti o povredi mozga u svom prvom većem javnom pojavljivanju od pucnjave.

Sedamnaestogodišnjak je zadobio traumatičnu povredu mozga kada je upucan dok je pokušavao da pokupi svoju mlađu braću u aprilu, izvestio je "Kanzas City star".

Jarl je u ponedeljak šetao sa porodicom, prijateljima i drugim preživelima od povreda mozga na "Going the Distance for Brain Injury", godišnjoj trci povodom Dana sećanja u Luz Parku u Kanzas Sitiju, Misuri.

"Potrebna je zajednica. Potrebna je porodica. Potrebna je grupa za podršku, sve to", rekla je Jarlova majka, Kleo Nagbe, uoči trke, dodajući: "Hajde da podignemo više svesti da zaustavimo stvari koje uzrokuju povrede mozga i ne bi trebalo da ih uzrokuju, posebno oružano nasilje.

Oko 1.000 ljudi trčalo je kroz park, uključujući mnoge u neon zelenim majicama koji su se registrovali da budu deo "Tima Ralf", rekao je Robin Abramovic, izvršni direktor Udruženja za povrede mozga Kanzasa i Kanzas Sitija.

"Važno je da Ralph vidi da nije sam", rekla je Jarlova tetka, Fejt Spunmur. Dodala je da Jarl ima iscrpljujuće migrene i probleme sa ravnotežom. Takođe se bori s emocijama, promenama raspoloženja i traumom zbog pucnjave.

Ralf Jarl Ralf Jarl pre pucnjave Tanjug/AP

Endru Lester, 84-godišnji belac, optužen je za pucanje u Jarla. Tinejdžer je pobrkao Lesterovu adresu sa kućom oko blok dalje gde je trebalo da pokupi svoju braću i sestre.

Endru Lester Endru Lester Tanjug/AP

Pucnjava je privukla pažnju širom sveta i izazvala skupove i proteste u oblasti Kanzas Sitija, a kritičari su rekli da je Lester imao povlašćeni tretman kada ga je policija pustila samo dva sata nakon što je uhapšen.

(Telegraf.rs)

Video: Tuga i čemer! Tornado opustošio američki gradić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA