• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Damijan počinio jeziv zločin, u zatvoru sebi zario nož u grudi: Imao mentalne probleme, porodica krivi lekare

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zatvorski ombudsman koji istražuje smrtne slučajeve u zatvorima ponovo je otvorio Damijanov slučaj kako bi ispitao da li je bilo propusta u njegovom lečenju

  • 0
Damian Rzeszowski

Foto: Facebook

Serijski ubica Damijan Rezovski, koji je u avgustu 2011. godine u Poljskoj ubio šest osoba, među kojima i svoju ženu i decu izvršio je samoubistvo 2018. godine.

Njegova porodica sada tvrdi da je on imao mentalne probleme i da nikako nije smeo da bude pušten iz psihijatrisjke ustanove.

Damijan je u avgustu 2011. godine ubio svoju suprugu Izabelu, dvoje dece, svog svekra, prijateljicu njegove supruge i njenu ćerku. On je nakon jezivog zločina odmah uhapšen i osuđen je na 30 godina zatvora.

On je 2013. godine prebačen u mentalnu ustanovu nakon što je u ćeliji sebi zario nož u grudi. Tada je brzom reakcijom lekara uspeo da preživi.

Damijan je kasnije iz mentalne bolnice prebačen u zatvor maksimalne sigurnosti, u kom je u martu 2018. godine pronađen mrtav.

Zatvorski ombudsman koji istražuje smrtne slučajeve u zatvorima ponovo je otvorio njegov slučaj kako bi ispitao da li je bilo propusta u njegovom lečenju.

Njegova porodica tvrdi da je on trebalo da bude u psihijatrijskoj ustanovi i da je sebi oduzeo život dve nedelje nakon što su lekari odlučili da ga prebace u zatvor, piše Mirror.

Jedan od policajaca ispričao je da se Damijanov otac žalio na uslovime u kojima njegov sin boravi u zatvoru.

Damijan je tokom boravka u zatvoru sve vreme primao terapiju, a redovno je imao i razgovore sa psihijatrom. Međutim, u januaru 2018. godine njegovo mentalno zdravlje je počelo da se pogoršava i tada je počeo da uzima veliku količinu lekova.

Lekari su utvrdili da boluje od paranoidne šizofrenije i odnah je hospitalizovan. U bolnici je proveo 45 dana, a zatim je ponovo vraćen u zatvor. Četiri dana kasnije, izvršio je samoubistvo.

"Postoji nekoliko stvari koje su zabrinjavajuće u procesu njegovog lečenja", rekao je ombudsman.

Istraga koja će biti sprovedena u narednim danima trebalo bi da pokaže da li je bilo propusta u njegovom lečenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA