Vreme čitanja: oko 1 min.

Doktor koji je bio optužen za jeziv zločin poginuo u padu eksperimentalnog aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preliminarni nalazi pokazuju da su se "krila aviona odvojila od trupa i pala u voćnjak".

  • 0
1398181070 Foto: Shutterstock

Njujorški lekar za neplodnost koji je optužen da je koristio sopstvenu spermu za impregnaciju nekoliko pacijentkinja poginuo je tokom vikenda kada se ručno napravljen avion u kojem se nalazio raspao usred leta i srušio, saopštile su vlasti.

Dr Moris Vortman (72), iz Ročestera, bio je putnik u eksperimentalnoj letelici koja je pala u nedelju na pašnjak u okrugu Orleans. Pilot, Erl Lus Mlađi, iz Brokporta, takođe je poginuo, saopštio je šerif tog okruga.

Pad letelice, koju je Nacionalni odbor za bezbednost u saobraćaju identifikovao kao avion "Wittman W-5 Buttercup", je pod istragom.

Preliminarni nalazi pokazuju da su se "krila aviona odvojila od trupa i pala u voćnjak", rekao je šerif Kristofer Burk u saopštenju za medije u ponedeljak. Trup je nastavio ka zapadu još nešto više od kilometra pre nego što se srušio.

Vortman je bio poznati ginekolog u zapadnom Njujorku koji je često bio meta demonstranata protiv abortusa. Njega je 2021. tužila ćerka jednog od njegovih pacijentkinja, koja je zatrudnela 1980-ih. U tužbi se navodi da je doktor tajno koristio sopstvenu spermu dok je pacijentkinji rekao da je donator bio lokalni student medicine. U tužbi se navodi da je doktor čuvao tajnu čak i nakon što je ćerka, njegovo biološko potomstvo, postala njegov ginekološki pacijent.

Ćerka je otkrila da je Vortman bio donator nakon što su DNK genealoški testovi otkrili da ima najmanje devetoro polubraće i sestara, navodi se u njenoj tužbi za nesavesno lečenje. U građanskoj tužbi, koja je u toku pred Okružnim sudom Monro, navodi se da je naknadno testiranje DNK sa Vortmanovom ćerkom iz njegovog prvog braka potvrdilo genetsku vezu.

Vortman nije komentarisao u vreme podnošenja tužbe.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi prizori sa mesta avionske nesreće u kojoj je poginulo 68 ljudi: olupina, garež, dim, stvari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA