Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi udari na Kijev: Ukrajinska odbrana oborila više od 30 raketa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojne vlasti Kijeva su na Telegramu saopštile da je Rusija istovremeno lansirala bespilotne letelice i krstareće rakete

  • 1
Ukrajina, Kijev, rat u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Širom Ukrajine proglašena je rano jutros vazdušna opasnost zbog ruskih raketnih udara, ali je nakon nekoliko sati od napada ukinuta za veći deo zemlje, uključujući i glavni grad Kijev, čiji su zvaničnici saopštili da je odbrana oborila više od 30 ruskih raketa i dronova.

Moskva je od početka maja izvela oko 20 odvojenih napada raketama i dronovima na ukrajinske gradove.

Vojne vlasti Kijeva su na Telegramu saopštile da je Rusija istovremeno lansirala bespilotne letelice i krstareće rakete, prenosi Rojters.

"Prema preliminarnim informacijama, više od 30 vazdušnih ciljeva različitih tipova otkriveno je i uništeno u vazdušnom prostoru iznad i oko Kijeva od strane snaga protivvazdušne odbrane", navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, koji je ranije prijavio dva odvojena talasa napada, napisao je na Telegramu da nije bilo poziva za spasilačke službe. Ukrajina tvrdi da njena odbrana obara većinu ruskih raketa i dronova, navodi Rojters.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đoda

    2. jun 2023 | 17:23

    Ovo je najgori nacizam na delu još od Drugoga s.r. mali čovek a veliki diktator je obrukao ruske pretke koji su branili napadnutu Rusiju i SSSR.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA