Vreme čitanja: oko 1 min.

Ocu bebe, koju je ubio haski, preti zatvor: Pas iskočio iz kombija i napao dete, slučaj šokirao Britaniju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelje su pse koristili za trke, a do tragedije je i došlo na jednom takvom događaju

  • 3
Vince King i Karen Alcock beba Foto: Facebook, Pixabay

Otac iz Velike Britanije, čiju je tromesečnu bebu ubio haski, priznao je krivicu da je bio odgovoran za životinju kada je napala njegovu ćerku.

Vins King (55), bio je odgovoran za haskija Blizard (mećava), koji je bio van kontrole, kada je pas ubio njegovu ćerkicu Kiru King u njenoj kolevci 6. marta prošle godine.

Suđenje u ovom slučaju počelo je u četvrtak na sudu u Linkolnu, ali je otac priznao krivicu pre početka procesa, prenosi Daily mail.

Njegova tadašnja partnerka, Karen Alkok (41), priznala je krivicu u decembru i oni će biti osuđeni u avgustu.

Haski Blizard se otad nalazi u izolaciji u dobro čuvanoj odgajivačnici, a policija će tražiti da on bude uspavan na izricanju presude.

Tužilac Džeremi Džejns je rekao da su roditelji bili u šumi u Linkolnširu sa 19 haskija oko 23 sata na dan incidenta.

Psi su prevoženi u kombiju, čiji je zadnji deo modifikovan tako da sadrži kaveze koji se mogu zaključati, i korišćeni su za trke, a ne kao kućni ljubimci.

Životinje su podeljene u dva tima koji su zatim vukli domaće saonice po šumi, a nakon što su King i Alkok završili trku sa jednom grupom pasa, vratili su se u kombi da rotiraju timove.

Vince King Foto: Facebook

Ali dok su to uradili, jedan haski, Blizard, uspeo je da preskoči pregradu koja je odvajala kaveze od prednjih sedišta kombija, pre nego što je istrčao kroz otvorena vrata suvozača i napao Kiru u njenim kolicima.

Tužilac je rekao da nije moguće odvojiti roditelje od incidenta, jer su oboje bili na licu mesta.

Uprkos naporima hitnih službi, Kira je proglašena mrtvom na licu mesta, a obdukcija je pokazala da je umrla od povreda glave i vrata.

Presuda će im biti izrečena 14. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lina

    2. jun 2023 | 19:21

    Krivi vlasnici 1/1 ne i psi koji i nisu bili kucni ljubimci nego trenirani iskljucivo za trke. Pas ne treba biti uspavan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA