≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Braća (8 i 9) ubijena su dok su se igrali sa mačićima u svom dvorištu: Ubicama preti smrtna kazna

Vreme čitanja: oko 3 min.

Treća osoba, Džošua Lugo-Perez (19), ubijena je u pucnjavi u Libanu u Pensilvaniji. Aleks Tores Santos (22) i dečak (16) optuženi su po tri tačke za krivično delo ubistva.

  • 0
Trostruko ubistvo u Pensilvaniji

Tanjug/AP

Rođaci dvojice dečaka ubijenih iz vatrenog oružja dok su se igrali sa mačićima u dvorištu svog doma u Pensilvaniji oplakivali su ih dok su vlasti objavljivale da su dvojica muškaraca optužena za njihova ubistva.

Braća Hesus i Sebastijan Perez-Salome, starosti 8 i 9 godina, i treća žrtva ubijeni su u utorak uveče u Libanu, u Pensilvaniji. Za pucnjavu su optuženi odrasla osoba i tinejdžer, a policija je saopštila da traži trećeg osumnjičenog.

U telefonskom intervjuu u četvrtak iz njegove kuće u Portoriku, ujak dece Feliks Munis Tores rekao je da je njihova majka radila u obližnjoj prodavnici kada je čula pucnjeve.

Dotrčala je i našla ih upucane, rekao je. Njeno drugo dete, koje ima 13 godina, je na sreću bilo na školskoj priredbi.

"Ona je u šoku i ne može da govori koherentno", rekao je Muniz Tores.

Svoje nećake je opisao kao "veoma nevine i ljubazne", decu koja se uvek zajedno igraju, uglavnom sa svojim figurama superheroja.

"Bili su veoma bliski", rekao je.

Aleks Tores Santos (22) i dečak (16) optuženi su po tri tačke za krivično delo ubistva, rekao je okružni tužilac Libana Pjer Hes Graf na konferenciji za novinare u četvrtak. Oni se takođe suočavaju sa teškim napadima, zaverom i prestupima vezanim za oružje u vezi sa pucnjavom u Libanu, malom gradu u poljoprivrednom regionu otprilike 110 kilometara severozapadno od Filadelfije.

Za trećim muškarcem se i dalje traga i verovatno će se suočiti sa sličnim optužbama, saopštile su vlasti. Santos je bio u kućnom pritvoru zbog nekoliko nepovezanih optužbi i nosio je nanogicu u vreme pucnjave.

Komšija (33) koji je ranjen zalutalim metkom podvrgnut je operaciji i ostaje hospitalizovan, ali se očekuje da će se oporaviti, saopštile su vlasti.

Ubice su očigledno ciljale treću osobu koja je ubijena, 19-godišnjeg Džošuu Lugo-Pereza, zbog onoga što su vlasti nazvali "prethodnom svađom". On i dečaci živeli su u kući u kojoj se dogodila pucnjava, ali Lugo-Perez nije bio u srodstvu sa njima.

Hesus Perez-Salome je proglašen mrtvim na licu mesta. Sebastijan Perez-Salome i Lugo-Perez umrli su malo kasnije u bolnici.

Kada se obdukcije završe, porodica će vratiti dečake u Portoriko da budu sahranjeni, rekao je Muniz Tores. On je izrazio zahvalnost na podršci i donacijama kao odgovor na apel GoFundMe za prikupljanje sredstava za njihovu sahranu.

Porodica je došla u Sjedinjene Države 2019. da juri američki san o pronalaženju boljih mogućnosti od onoga što se nudi na njihovom karipskom ostrvu. Ali život nije bio lak. Pre samo godinu dana izgubili su sve što su imali u požaru u prethodnom stanu koji je izbio zbog problema sa strujom, rekao je Muniz Tores.

Tim policijskih specijalaca (SWAT) okruga Liban uhapsio je Santosa u njegovom stanu u sredu. Vlasti su saopštile da je pokušao da pobegne, ali je uhvaćen, dok je osumnjičeni tinejdžer kasnije uhapšen u obližnjem stanu gde je pokušavao da se sakrije. Municija i više vatrenog oružja pronađeni su u stanu u kom je Santos uhapšen, saopštile su vlasti.

Graf, okružni tužilac, rekao je u četvrtak da bi osumnjičeni potencijalno mogli da se suoče sa smrtnom kaznom, ali ta odluka još nije doneta. U četvrtak nije bilo jasno da li je bilo koji od osumnjičenih zadržao advokata, a sudski zapisi nisu odmah bili dostupni.

(Telegraf.rs)

Video: Uragan odneo glavni most: Stavičan snimak Fione kako ruši sve pred sobom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA