Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki lovci jurili Cesnu čiji se pilot nije javljao: Detalji incidenta na nebu iznad Vašingtona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američka vojska je pokušala da kontaktira pilota, koji nije reagovao i činilo se da Cesna leti na autopilotu, izjavio je neimenovani izvor upozan sa ovim slučajem

  • 4
Avion F16, F-16 Foto: Pixabay

Američka ratna avijacija podigla je borbene avione F16 koji su krenuli za lakim putničkim avionom tipa Cesna koji je narušio vazdušni prostor oko glavnog grada SAD Vašingtona, a čiji pilot nije reagovao na pozive kontrole letenja.

Avion Cesna kasnije se srušio u susednoj u državi Virdžinija, a na mestu nesreće nisu pronađeni preživeli, prenosi Rojters.

Tokom svoje akcije američki lovci F16 izvršili su probijanje zvučnog zida iznad Vašingtona što je izazvalo iznenađenje i uznemirenost stanovništva.

Iz policije savezne države Virdžinija je potvrđeno da su u avionu Cesna bile četiri osobe i da na mestu pada tog aviona nije bilo preživelih.

Avion Cesna je registrovan na kompaniju Enkor Motors iz Melburna u saveznoj državi Floridi, a vlasnik kompanije Džon Rumpel izjavio je za dnevnik Vašington post da su u avionu leteli njegova ćerka, unuka i njena dadilja.

"Ne znamo ništa o padu aviona. Za sada smo u kontaktu sa ljudima i Federalne službe za civilnu avijaciju" rekao je Rumpel u razgovoru sa izveštačem Vašington posta.

Američka vojska je pokušala da kontaktira pilota, koji nije reagovao i činilo se da Cesna leti na autopilotu, izjavio je neimenovani izvor upozan sa ovim slučajem.

"Borbeni avioni dobili su dozvolu za probijanje zvučnog zida i let supersoničnom brzinom što su mogli da čuju stanovnici glavnog grada SAD", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    5. jun 2023 | 07:30

    Brate Ažeri lažu pa ne sastavljaju!!!

  • Moravac

    5. jun 2023 | 07:30

    Ma oni su ga srusili bas zato sto niko nije odgovarao,a i zbog toga sto su mislili da he autopilot u pitanju…A tu exploziju da bi opravdali,izjavili su da je u pitanju probijanje zvucnog zida…

  • MLADEN

    5. jun 2023 | 07:16

    CUJ MORALI DA PROBIJU ZVUCNI ZID DA BI STIGLU CESNU. HAHAHAHAHA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA