• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomilovana majka osuđena za ubistvo četvoro dece: Nakon 20 godina iza rešetaka izlazi na slobodu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ketlin Megan Folbig osuđena je 2003. godine za ubistva svoje četvoro dece, ali ona je tvrdila da je nevina i da su deca umrla prirodnom smrću

  • 0
Ketlin Megan Folbig, Australija, majka osuđena da je ubila četvoro dece

Foto: Tanjug/AP

Žena koja je prvostepeno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 25 godina zbog smrti četvoro dece pomilovana je u australijskoj državi Novi Južni Vels nakon sudske revizije i osnovane sumnje u validnost prvostepene presude.

Ketlin Megan Folbig osuđena je 2003. godine za ubistva svoje četvoro dece, ali ona je tvrdila da je nevina i da su deca umrla prirodnom smrću, prenosi Rojters.

Tokom prvobitne istrage 2019. godine podneti su dokazi koji potvrđuju krivicu Folbigove, međutim tokom naknadne istrage koju je 2022. godine pokrenuo penzionisani državni tužilac Tomas Batharst preispitana je prvostepena presuda i predočeni novi dokazi koji potvrđuju da su deca bolovala od genetske mutacije koja je mogla da izazove smrtni ishod.

Folbig je uvek tvrdila da je nevina, ali je 2003. godine ipak osuđena na 25 godina zatvora zbog ubistva svoje četvoro dece.

Svako dete umrlo je iznenada između 1989. i 1999. godine, u uzrastu između 19 dana i 19 meseci, a tužioci na njenom suđenju tvrdili su da ih je ona ugušila.

Prethodne žalbe i odvojena istraga slučaja iz 2019. godine nisu našli osnova za razumnu sumnju i dali su veću težinu posrednim dokazima u prvobitnom suđenju gospođi Folbig, navodi Bi-Bi-Si.

Međutim u novoj istrazi, koju je vodio penzionisani sudija Tom Batharst, tužioci su prihvatili da su istraživanja o genetskim mutacijama promenila njihovo shvatanje smrti dece.

Slučaj 55-godišnje žene koja je provela 20 godina iza rešetaka opisan je kao jedna od najvećih pravnih grešaka u Australiji.

Državni tužilac Novog Južnog Velsa Majkl Dejli pomilovao je danas Folbigovu nakon sažetih nalaza iz Batharstove istrage u kojoj je potvrđena razumna sumnja za svaku dosuđenu kaznu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA