• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tri jezive reči zbog kojih je postao osumnjičeni u slučaju Medlin? Šta je Kristijan napisao u pismu iz zatvora

, Telegraf

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemački zatvorenik Kristijan Brukner je imenovan u vezu sa misterioznim nestankom britanske devojčice u leto 2020, i zvanično identifikovan kao osumnjičeni prošle godine

  • 0
Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner

Foto: Tanjug/AP

Glavni osumnjičeni u slučaju Medlin Meken tvrdi da je postao fokus istrage nakon što je bivši prijatelj rekao da je dao jeziv komentar u slučaju, prema izveštajima.

Nemački zatvorenik Kristijan Brukner je imenovan u vezi sa misterioznim nestankom britanske devojčice u leto 2020, i zvanično identifikovan kao osumnjičeni prošle godine.

Njegov žuto-beli kamper navodno je viđen u blizini Praja da Luza u Portugalu, odakle je devojčica nestala 3. maja 2007. godine.

Trogodišnja Medi nestala je iz spavaće sobe tokom porodičnog odmora, dok su njeni roditelji i i prijatelji bili na večeri u blizini.

Metropoliten policija preuzela je istragu 2011. godine ali su naišli na ćorsokak. Od 2007. godine nije bilo nijednog značajnog osumnjičenog u slučaju sve do Bruknera.

Brukner je u zatvoru u Nemačkoj zbog silovanja žene u Praja da Luzu 2005. godine i osumnjičen je za još četiri silovanja i seksualno zlostavljanje deteta, što je počinjeno u ovom području između 2000. i 2017. godine.

 

U zatvoru je navodno napisao nekoliko pisama u nameri da očisti svoje ime i požali se na tretman iza rešetaka.

U pismu koje je video Daily Mail, Brukner je tvrdio da je postao glavni osumnjičeni nakon što je njegov bivši prijatelj rekao policiji da je Kristijan rekao da "ona nije vrištala" kada je govorio o slučaju oko godinu dana nakon što je Medlin nestala.

Prema pisanju medija, Brukner je navodno rekao da ta tvrdnja "nije ni vredna komentara".

Nakon što je njegov bivši prijatelj to otkrio policiji, rekao je da su nadležni počeli da ga love.

Brukner je rekao da je Helge Bušing kontaktirao policiju 2017. godine, rekavši da ima informacije o tom slučaju.

"Izjave "svedoka" Helge B. 2017. godine odgovorne su za lov i mržnju prema meni kod nemačkih vlasti", napisao je Brukner u pismu.

Brukner je mislio na navodni razgovor između njih dvojice na festivalu u Španiji 2008. godine, godinu dana nakon što je Medlin nestala.

U pismu je citirao i Bušingove reči.

"(Sejfert je još jedan svedok) koji je takođe bio tamo, kao i Majkl (Tačl, još jedan svedok), Menfred, Kristijan i ja smo počeli da govorimo o Portugalu. Tada je Kristijan dao komentar o nestaloj devojčici. Kristijan me je pitao da li i dalje idem u Portugal, a ja sam odgovorio da "ne idem jer tamo ima previše problema, Portugal ima previše policije za mene zbog nestale devojčice".

"To je zaista čudno da je nestala bez traga. Kristijan je odgovorio: "Da, nije vrištala"", ispričao je svedok Bušing policiji.

Advokat Bruknera, Fridrih Fulšer, rekao je za medij da "ostaje da se vidi da li je do ovog razgovora uopšte došlo, jer imamo i druge svedoke koji su rekli da nije".

Brukner tvrdi da je poslednji put razgovarao sa Bušingom 2007. godine, kada su pričali o dogovoru sa drogom.

Bušing je uhapšen 2017. dok je pokušavao da prokrijumčari migrante iz Grčke u Italiju. Tvrdi se da je ovo ispričao policiji nakon hapšenja.

(Telegraf.rs)

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA