Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo trenutak uništenja brane na Dnjepru? Bljesak "zamrzao" kameru, a onda usledio pakao

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na njemu se vidi brana u noćnim satima, potom se kamera zatresla, sve se zabelelo, a u sledećem trenutku snimljen je zastrašujući požar

  • 6

Brana hidroelektrane Kahovka u hersonskoj oblasti uništena je u napadu koji se dogodio noćas nešto pre 3 sata po lokalnom vremenu.

Rusi i Ukrajinci se međusobno optužuju za dizanje brane u vazduh, a u toku je evakuacija stanovništva jer je ugroženo više od 80 naselja, dok nivo Dnjepra raste vrtoglavom brzinom.

I dok milijarde kubika vode nezaustavljivo juri ka Hersonu, pojavio se navodni snimak trenutka eksplozije na brani.

Snimak, čiju autentičnost Telegraf.rs nije mogao da potvrdi, prenele su svetske agencije ističući da ni oni nisu uspeli da potvrde verodostojnost snimka.

Na njemu se vidi brana, navodno Kahovka, u noćnim satima, a potom se kamera zatresla, sve se zabelelo, a u sledećem trenutku snimljen je zastrašujući požar.

Nakon eksplozije, voda kreće nezaustavljivo da kulja i plavi najbliža sela. Navodno je nekoliko njih u potpunosti potopljeno, a prema tvrdnjama ruskih zvaničnika, nivo Dnjepra je već porastao za 10 metara.

Ukrajina tvrdi da je Rusija minirala branu, kako bi sprečila ukrajinske snage da pređu Dnjepar.

U ovoj oblasti proglašeno je vanredno stanje. Procene su da će više od 16.000 ljudi morati da bude hitno evakuisano iz ovog područja.

Ukrajinski zvaničnici su ranije saopštili da popravka brane nije moguća.

(Telegraf.rs)

Video: Gađana hidroelektrana na jugu Ukrajine, brana uništena u napadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA