• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigla kazna za devojčice koje su u Nemačkoj mučile žrtvu (13) satima, polivale je vodom i to snimale

, Telegraf

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banda devojčica od 14 do 17 godina se izvinila žrtvi u međuvremenu

  • 0
Tužna devojčica, nasilje

Foto: Shutterstock

Pre par meseci Nemačku je šokirao slučaj vršnjačkog nasilja, kada je grupa devojčica napala, mučila i satima ponižavala 13-godišnju devojčicu. Njima je suđeno, a Bild piše da su dobile blage kazne.

Četiri devojčice od 14 do 17 godina završile su na sudu zbog vršnjačkog nasilja.

One su 21. februara 2023. godine u Šlezvig-Holštajnu napale žrtvu u javnosti, snimile svoj užasni čin telefonom i snimak objavile na internetu.

Na snimku se vidi kako devojčica (13) plače i moli za milost. Kada je slučajni prolaznik video šta se dešava, banda devojčica je sprečila žrtvu da pozove pomoć i pravile su se da joj i same pomažu.

Žrtvu je desetak devojčica polivalo sokom po glavi, tresle su pepeo od cigareta po njoj i palile joj kosu, a dok je devojčica pokušavala da ustane, jedna od devojčica je počela da urla na nju: "Sedi i moli me! Neću te tako lako pustiti".

Suđenje devojčicama od 14 do 17 godina vodio je sud za maloletnike u Meldorfu u zatvorenom prostoru. Optužene su se teretile za zajedničko razbojništvo i opasne telesne povrede.

Žrtva nije bila na saslušanju.

Četiri devojčice osuđene su na po 50 sati socijalnog rada i obuke protiv agresije. Sve su priznale zločin i unapred se izvinile svojoj žrtvi.

Iako Bild piše da su kazne blage, stručnjak za maltretiranje Karsten Stahl je rekao da je presuda važna jer pokazuje drugima da je pogrešno činiti tako nešto drugim ljudima.

"Zahtevam da se konačno uhvatimo u koštac sa osnovnim uzrocima i unapred sprečimo decu i mlade da postanu žrtve i počinioci kroz prevenciju i edukaciju u školama", poručio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA