≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majk Pens najavio predsedničku kandidaturu: Sad sledi borba sa bivšim šefom Trampom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Objavom kandidature krenula je bitka za republikansku dominaciju sa njegovim bivšim šefom, Donaldom Trampom

  • 0
Mike Pence, Majk Pens Foto: Tanjug/AP

Bivši američki potpredsednik Majk Pens najavio je u sredu da se kandiduje za predsednika, čime je krenula bitka za republikansku dominaciju sa njegovim bivšim šefom, Donaldom Trampom.

U snimku koji je objavljen uoči početka kampanje kasniije danas u Ajovi, Pens se predstavlja kao Reganov republikanac koji želi da vrati Ameriku konzervativnim principima.

"Bilo bi lako ostati po strani. Ali nisam tako vaspitan. Zato danas, pred Bogom i mojom porodicom, objavljujem da se kandidujem za predsednika Sjedinjenih Država", rekao je Pens u snimku, prenosi CNN.

Objavljivanje kandidature stavlja ga u jedinstvenu poziciju jer je postao prvi potpredsednik u modernoj istoriji koji je izazvao starog šefa, Donalda Trampa, , koji je trenutni favorit za nominaciju republikanaca za 2024.

Iako je bio lojalan Trampov zamenik, Pens je raskinuo s njim odbijajući da poništi rezultate izbora 2020. i predsedavajući Kongresom koji je potvrdio pobedu Džoa Bajdena 6. januara 2021.

Pens u video snimku - koji ne pominje Trampa i ne sadrži slike bivšeg predsednika - tvrdi da "različita vremena zahtevaju drugačije vođstvo".

"Možemo da vratimo ovu zemlju. Možemo da branimo svoju naciju i da obezbedimo našu granicu. Mogli bismo da oživimo našu ekonomiju i vratimo našu naciju na put uravnoteženog budžeta, odbranimo naše slobode i damo Americi novi početak za život", kaže Pens.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA