Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se Putin o uništenju brane Kahovka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin je naglasio da Kijev, na predlog Zapada, nastavlja da zaoštrava situaciju i koristi "teroristička sredstva", navodi se u saopštenju Kremlja

  • 18
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom napad na HE Kahovka nazvao "varvarskim zločinom" koji je doveo do ekološke i humanitarne katastrofe velikih razmera.

Putin je naglasio da Kijev, na predlog Zapada, nastavlja da zaoštrava situaciju i koristi "teroristička sredstva", navodi se u saopštenju Kremlja.

Dodaje se da su se dvojica lidera složila da održavaju redovnu komunikaciju.

Navodi se i da je ruski predsednik ponovo čestitao Erdoganu na pobedi na predsedničkim izborima.

Iz turskog predsedništva je ranije saopšteno da je Erdogan predložio Putinu formiranje komisije za istragu uništavanja brane Kahovka.

Isti predlog, turski predsednik je izneo i u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carica Sveta

    7. jun 2023 | 17:56

    Snimci francuske agencije za praćenje nivoa jezera i slatkih voda na planeti dokazuju da je Kijev digao u vazduh branu Kahovka. Kako bi Krim ostao bez vodosnabdevanja u narednih i do 10 godina. E sada sam i ja došla na tu ideju sa mojim Gazivodama. Samo što Beograd ne mora da se bavi diverzantskim poslovima na KiM. Jer su ventili u centralnoj Srbiji. Pre tačno 50 godina beogradske vlasti predvođene komunistima su izgradile to veštačko jezero, potopivši prekrasne dvore i manastir i žensku školu kraljice Jelene Anžujske. Da bi pojili secesioniste i teroriste na KiM. One koji su klali, ubijali, mučili i etnički očistili srpski narod i sve one Apbance koji su poštovali svoju zemlju. Divnu srpsku kraljicu, a francusku princezu, obrazovanu dobrotvorku su udavili u Gazivodama, da bi odgajali buduće ubice i rušitelje srpskih pravoslavnih svetinja. Plalili manastire, skidali krstove. To rade i danas. I prosto, Jelena Anžujska dolazi na svetlost Sunca. Izranja tačno u pravi čas. Neko je spasio Trajanovu tablu na Dunavu, a svoju blagorodnu vladarku je prekrio muljem zbog blata. Ljudskog taloga. Vidite da pod Nebeskom kapom sve ima svoj smisao, čak i kada se tako ne čini.

  • Rastko

    7. jun 2023 | 18:17

    Pa zar je neko i pomislio da to nisu uradili ukrajinci?!? Ne rusi ce sami sebe. Isto kao sto zapad tvrdi da je Rusija od 2014 do 2022 sama sebe bombardovala i ubijala svoj narod na Donbasu (Donjecka i Luganska Republika). CNN, BBC I ostali su dotakli dno dna i to jos davno...

  • Драган

    7. jun 2023 | 18:14

    Потопљена област је будућа руска територија ,и нема никакве логике да је Руси потапају.Разлог више , значајно више , потапање и рушењем бране ускраћује се снабдевање водом острва Крим .То је много важно . Нису Руси русофоби .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA