≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Utrčao je u park, počeo da vrišti i ubada decu u kolicima": Jezivo svedočenje o napadu u Francuskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je privela migranta sirijskog porekla, koji se sumnjiči da je najmanje četvoro dece teško ranio

  • 0
Francuska, policija Foto: Directphoto Collection / Alamy / Alamy / Profimedia

Najmanje dvoje dece starosti oko tri godine je u kritičnom stanju, nakon što je muškarac sirijskog porekla danas utrčao u park u francuskom Anasiju i krenuo mališane da ubada nožem.

Informacije o broju povređenih su oprečne. Prvo je javljeno daje ranjeno četvoro, potom šestoro, odnosno osmoro dece, da bi sada svi francuski mediji objavili da je ranjeno četvoro dece i jedna odrasla osoba, te da je dvoje mališana u kritičnom stanju.

Očevici jezivog događaja ispričali su da se sve odigralo oko 9.45 časova po lokalnom vremenu, dok su deca uživala u parku kraj vode, u kojem je u tom trenutku bilo puno dece i turista.

"Utrčao je među njih, počeo da vrišti, krenuo je ka kolicima i ubadao decu", ispričao je jedan od očevidaca.

Drugi očevidaca je rekao da je video decu i majke kako se bacaju na zemlju.

"Policija se stvorila, kada je video da su ga okružili, krenuo je ka jednom paru i izbo jednu stariju osobu. Krenuo je ka baki i deki i muškarca je ubo. Sećam se da sam vrištao policiji: 'Pucajte, upucajte ga!'. Oni su ga savladali, ali meni je sve to delovalo presporo", ispričao je očevidac po imenu Antonio.

Kako prenose francuski mediji, uhapšen je Abdalmasih H. (32), Sirijac, koji je krajem prošle godine tražio azil u Francuskoj, ali je u aprilu ove godine dobio izbeglički status u Švedskoj.

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je da je ovaj napad na decu čin kukavičluka.

"Deca i odrastao čovek su na ivici života i smrti. Cela nacija je u šoku. Naše misli su sa porodicama", naveo je Makron.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA