Vreme čitanja: oko 2 min.

Zatvorenik osuđen za smrt policajke, pomogla mu da pobegne iz zatvora: Nađena mrtva nakon potere

Vreme čitanja: oko 2 min.

U bekstvu mu je pomogla Viki Vajt (56) koja je u to vreme bila pomoćnik direktora za zatvorske kazne

  • 0
Casey and Vicky White Foto: Lauderdale County Sheriff's Office

Zločinac Kejsi Vajt osuđen je na doživotnu kaznu nakon što je pobegao iz zatvora uz pomoć svoje ljubavnice, zatvorskog čuvara, i primorao policiju u dvonedeljnu poteru.

Vajt (38) se pojavio u četvrtak u sudnici okruga Loderdejl u Firenci, Alabama, optužen za bekstvo prvog stepena nakon incidenta u aprilu 2022.

Izrečen mu je doživotni zatvor, maksimalna moguća kazna za krivično delo, nakon sporazuma o priznanju krivice i odbačene optužbe za ubistvo njegove ljubavnice Viki Vajt.

Casey and Vicky White Foto: Lauderdale County Sheriff's Office

Obraćajući se sudu, rekao je:

„Osećam se kao najomraženiji čovek na svetu. Voleo sam Viki i ne bih vukao njeno ime kroz blato u ovoj sudnici. Samo smo želeli novi zajednički život jer je ona znala istinu. Mogu da podnesem istinu jer znam ko sam. Izabrao sam ovaj put. To me je koštalo života i slobode. Izvinjavam se njenoj porodici jer je rekla da je jedino zbog čega žali - što je napustila porodicu".

Viki (56) je u to vreme bila pomoćnik direktora za zatvorske kazne u pritvorskom centru okruga Loderdejl i pomogla je Vajtu da se krije od vlasti više od dve nedelje.

Sudija okruga Loderdejl Bendžamin Grejvs rekao je Vajtu:

„Vi niste najomraženiji čovek u Americi, ali ste preuzeli pravnu odgovornost za ovaj zločin".

Nametnuo je zabranu koja znači da Vajt ne može da dobije nikakvu finansijsku korist od svojih zločina - na primer za knjigu ili ugovor o filmu.

Advokati Vajta rekli su sudiji da „koliko god Viki bila dobra i ljubazna, ona je imala ključ da ga izvuče“, dodajući da „on nije odgovoran za sve“.

Vikina majka je htela da se obrati sudu, ali je bila previše emotivna, a Vajt je rekao:

"Ona je bila prva osoba koja mi je pokazala naklonost. Prva osoba koja me je zagrlila u poslednjih šest godina".

Casey and Vicky White Foto: Lauderdale County Sheriff's Office

Vajt je prvobitno optužen za Vikino ubistvo, nakon što je okrenula pištolj na sebe dok su pokušavali da pobegnu od policije 9. maja 2022.

Par je izbegavao vlasti koristeći perike i druge maske dve nedelje pre nego što su im ušli u trag u motelu u Evansvilu u Indijani.

Vlasti su ih zatvorile nakon što je menadžer jedne autopraonice prijavio da je nadzorna kamera snimila čoveka koji je veoma ličio na njega, kako izlazi iz kamioneta.

(Telegraf.rs)

Video: Bivši advokat osuđen na doživotnu robiju za ubistvo žene i sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA