Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri glave ostavljene na stolu radnika organizacije za doniranje organa: Uzbunjivač obelodanio jezive snimke

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bilo je slučajeva kada sam izvlačio donatore iz naše skladišne sobe iz regala, a pacovi su žvakali dno torbe, kroz stopala", rekao je Dejv Vitli, koji je radio kao koordinator transporta za neprofitnu Asocijaciju za anatomske poklone Ilinoisa.

  • 0
Transplantacija organa Foto: Shutterstock

Tri odsečene ljudske glave ostavljene su za njegovim stolom jednog zaposlenog u organizaciji za donaciju organa u Čikagu.

Dejv Vitli, koji je radio kao koordinator transporta za neprofitnu Asocijaciju za anatomske poklone Ilinoisa (AGA), koja omogućava donacije ljudskih tela medicinskim školama za naučna istraživanja, odlučio je da zbog ovog slučaja izađe u javnost.

Vitli i njegov advokat održali su u utorak konferenciju za štampu tvrdeći da se telima pogrešno rukuje pre i posle slanja u bolnice i škole.

Kako javlja WFLD, neka tela su vraćena u AGA zbog njihovog stanja, a Vitli je reklao: "Šalju donatore nazad zbog buđi i truleži, buba. To je žalosno."

"Bilo je slučajeva kada sam izvlačio donatore iz naše skladišne sobe iz regala, a pacovi su žvakali dno torbe, kroz stopala" dodao je on.

AGA radi sa najmanje osam medicinskih škola u državi, uključujući Medicinski fakultet Univerziteta Ilinois Rokford.

Prema veb stranici AGA, ta neprofitna organizacija podržava "najviše standarde odziva, poštovanja, privatnosti i bezbednosti" i pokazuje "poštovanje prema donatorima tako što se prema njima odnosi sa najvećom pažnjom i poštovanjem".

Vitli tvrdi suprotno, rekavši da su dan nakon što se zabrinuto obratio svojim nadzornicima, tri raskomadane glave ostavljene na njegovom stolu.


"Prošao je moj šef, pitao sam ga zašto su glave za mojim stolom. Rekao je da moraju da se vrate sa svojim telima da bismo mogli da ih pošaljemo na kremaciju. Rekao sam, razumem to, ali zašto su za mojim stolom, a on je rekao: 'Ne poznajem Dejla, dešava se mnogo čudnih stvari'", rekao je Vitli.

Vitli je rekao da je podneo izveštaj policiji nakon incidenta.

PAŽNJA, UZNEMIRUJUĆI VIDEO!

(Telegraf.rs)

Video: Lidija Stojanović - novi život sa transplantiranom jetrom i donorstvo organa u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA