Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnik iz BiH nastradao u Austriji: Na strmom terenu sekao drvo, stablo palo na njega

Vreme čitanja: oko 1 min.

Državljanin BiH zadobio je smrtonosne povrede glave

  • 1
šuma, drvo, motorna testera, Foto: RINA

Državljanin BiH (45) na privremenom radu u Austriji stradao je juče ujutro u nesreći koja se desila u šumarkom gazdinstvu Platenalm, u blizini Ajzenerca.

Negde oko 9.45 časova šumarski radnik iz BiH je obarao drvo na prilično strmom terenu. On je u tom momentu stajao ispod drveta. Kada je drvo oboreno, usled strmog nagiba, drvo je krenulo da pada i poklopilo je radnika iz BiH.

Njegove kolege su mu odmah priskočile u pomoć i nazvali spasilačku službu. Oni su mu pokušali da mu pruže prvu pomoć, ali nakon što je hitna služba došla na lice mesta, mogla je samo da konstatuje smrt.

Naime, kako Nezavisne prenose austrijske medije, on je zadobio povrede glave koje su se ispostavile fatalnim.

Inače, zbog nepristupačnog i strmog terena, unsrećenog su morali da transportuju helikopterom. Mediji prenose da je radnik bio adekvatno obezbeđen i da je imao svu potrebnu zaštitnu opremu. Iz policije su saopštili da je obavešten i nadležni inspektorat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sabina

    10. jun 2023 | 10:11

    Mnogi odlaze da rade "vani"a da nisu ni upućeni u posao koji rade.Čitam tekst i sama nemogu da vjerujem da neko uradi ovako neku glupost.Da bez bilo kakvog razmišljanja na osnovu terena i sl.još staneš ispred stabla koje režeš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA