Vreme čitanja: oko 2 min.

Čudesna priča o četvoro dece koja su preživela 40 dana u džungli: Među njima i beba, šta su radili da prežive?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Olupina aviona pronađena je u nepreglednoj džungli tek 17. maja, a dan kasnije vlasti u Kolumbiji objavile su da su deca najverovatnije živa i da se nastavlja potraga za njima

  • 2
Kolumbija, preživeli, pad aviona

Foto: Tanjug / AP

Četvoro dece pronađeno je živo na jugu Kolumbije, pet nedelja nakon što je avion kojim su putovali srušio u gustoj džungli.

Priča o ovom čudu za kratko vreme obišla je čitav svet, a niko ne krije oduševljenje i čuđenje da su deca, među kojima je i jedna beba, živi i zdravi iako su 40 dana bili zarobljeni u džungli.

Avion u kojem su mališani putovali sa majkom srušio se početkom maja. U letelici su bila deca starosti trinaest, devet i četiri godine, kao i beba stara svega jedanaest meseci.

Njih je nakon petonedeljne potrage pronašla vojska, u blizini granice između kolumbijskih provincija Kaketa i Guiviara, nedaleko mesta avionske nesreće. Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posledica nesreće, a njihova tela pronađena su unutar letelice.

Kobnog majskog dana Cesna 206 krenula je da preveze sedam putnika od Ararakuare do San Hose del Guavierea, ali je u ranim jutarnjim satima 1. maja pilot prijavio alarm zbog kvara motora.

Olupina aviona pronađena je u nepreglednoj džungli tek 17. maja, a dan kasnije vlasti u Kolumbiji objavile su da su deca najverovatnije živa i da se nastavlja potraga za njima.

U akciju potrage bili su uključeni i avioni helikopteri kvojske, a spasioci su pronalazak dece nazvali pravim čudom.

Prve informacije koje su s javnošću podelili ljudi iz kolumbijskog civilnog vazduhoplovstva, koji je koordinisao spasilačke napore, sugerišu da su deca pobegla iz aviona i krenula u prašumu da potraže pomoć.

Spasilačke ekipe su uz pomoć pasa tragača prethodno pronašle odbačeno voće, koje su deca najverovatnije jela, kao i improvizovana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle.

I dalje nije najjasnije šta su sve ovi mališani radili da bi preživeli. Isto tako, nije jasno ni ko je brinuo o bebi, koja je u džungli dočeka svoj prvi rođendan.

U saopštenju Civilne zaštite je navedeno da je zdravstveno stanje dece narušeno zbog dehidracije i ujeda insekata. Mališani su neuhranjeni, ali niko nema teže povrede.

Veruje se da su deca preživela jer su uz voće pronađeno u džungli jela hranu koju je spasilački tim bacao proteklih nedelja iz helikoptera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA