Vreme čitanja: oko 1 min.

Kim Džong Un opet podržao Putina, obećao jačanje saradnje "ruku pod ruku"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kim je pozvao zvaničnu Moskvu na bližu stratešku saradnju "ruku pod ruku" sa ruskim predsednikom, u skladu sa zajedničkom željom naroda obe zemalje da ostvare veliki cilj izgradnje moćne zemlje"

  • 1
Vladimir Putin Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un je obećao da će "ruku pod ruku" sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom jačati stratešku saradnju dve zemlje u pravcu ostvarenja zajedničkog cilja - izgradnje moćnijih država, prenela je danas severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

Kim je ovo obećanje uputio u poruci Putinu povodom Dana državnosti Rusije, braneći odluku Rusije da izvrši invaziju na Ukrajinu uz izraze "pune podrške i solidarnosti", prenosi Rojters.

"Pravda će sigurno pobediti i ruski narod će nastaviti da slavi svoju pobedonosnu istoriju", naveo je Kim u poruci koju je prenela agencija KCNA.

Kim je pozvao zvaničnu Moskvu na bližu stratešku saradnju "ruku pod ruku" sa ruskim predsednikom, u skladu sa zajedničkom željom naroda obe zemalje da ostvare veliki cilj izgradnje moćne zemlje".

Severna Koreja je podržala Rusiju nakon prošlogodišnjeg napada na Ukrajinu, okrivljujući za taj sukob "hegemonističku politiku i osionost Sjedinjenih Američkih Država".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA